Slováci na MS kadetov v Kyjeve tesne pred medailovými bránami

NETKY.SK • 13 September 2013, 13:20 • 2 min
Slováci na MS kadetov v Kyjeve tesne pred medailovými bránami

KYJEV - Slovenskí reprezentanti v boxe sa z majstrovstiev sveta kadetov v Kyjeve vrátia domov bez medailového zisku. Z osmičky nominovaných mladých Slovákov sa dvaja pästiari - Andrej Rigo a Dávid Michálek - dostali až do štvrťfinále, ale v ňom vo štvrtok neuspeli a zostali tesne pred pódiovým umiestnením. V prípade víťazstva by postúpili do semifinále a zabezpečili si minimálne bronzový kov.

slovakia

left justify in out

Šestnásťročný Rigo (nar. 18. 6. 1997) v kategórii do 70 kg po voľnom žrebe a osemfinálovej výhre nad Ergünom Demirom z Turecka (3:0 na body) podľahol vo štvrťfinále Husejnovi Tarverdilimu z Azerbajdžanu 0:3 na body. "Je to škoda, pretože mal na tohto súpera. Tarverdili nebol ničím výnimočný, ale za víťazstvom išiel od prvej sekundy, dal do zápasu všetko. Rigo miestami technicky vynikal, chýbala mu však väčšia chuť po víťazstve, viac bojovnosti a aktivity. Andrej mal šancu na životný úspech, no pobil sa o ňu až v samom závere, čo samozrejme nestačilo," citovala oficiálna internetová stránka Slovenskej asociácie boxerov amatérov (SABA) slová trénera reprezentácie SR Pavla Hlavačku.

Druhý slovenský adept na medailu Michálek po voľnom žrebe zdolal Amindzhona Murodova z Tadžikistanu (3:0 na body), ale vo štvrťfinále bol nad jeho sily favorizovaný Rus Rustam Ibraichaliev, s ktorým prehral 0:3 na body. Štart iba 15-ročného pästiara SR však bol pre zranenie ruky otázny, napokon nastúpil do ringu. "Ibraichaliev bol výborný. Dávid boxoval so zranenou rukou a na svojho protivníka technicky nestačil. Michálek však napriek zdravotnému hendikepu bojoval až do konca, ukázal potenciál a nepredal kožu lacno," zhodnotil vystúpenie svojho zverenca kouč Pavol Hlavačka.

Už skôr skončila na MS 2013 svoje účinkovanie šestica kadetov SR Juraj Didi (do 50 kg), Filip Meszároš (do 52 kg), Michal Takács (do 57 kg), Jaroslav Hanúsek (do 60 kg), Tomáš Hríbik (do 63 kg) a Marián Džupka (do 75 kg).

MS kadetov v boxe v Kyjeve (Ukr.) - štvrtkové výsledky Slovákov:

Štvrťfinále:
kategória do 70 kg: Andrej Rigo (SR) - Husejn Tarverdili (Azerb.) 0:3 na body
nad 80 kg: Dávid Michálek (SR) - Rustam Ibraichaliev (Rus.) 0:3 na body



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies