Slováci na ME Kickboxe v Maribore zatiaľ bez víťazstva

NETKY.SK • 26 Október 2016, 15:02 • 2 min
Slováci na ME Kickboxe v Maribore zatiaľ bez víťazstva

MARIBOR - Štyria slovenskí reprezentanti v kickboxe, ktorí zasiahli do eliminačných bojov počas utorňajšieho úvodného súťažného dňa na majstrovstvách Európy organizácie WAKO v Maribore (25. - 29. 10.), sa museli skloniť pred svojimi súpermi.

slovakia

left justify in out

V lightkontakte žien v kategórii do 55 kg Kristína Urdová podľahla na úvod Češke Tereze Martínkovej, v low-kicku do 75 kg neuspel Attila Garamszeghy v osemfinále proti Alexandrovi Zacharovovi z Ruska. V disciplíne K1-Rules sa rozlúčili dvaja Slováci: Tomáš Tadlánek do 63,5 kg prehral s Isom Akbasom z Turecka a nad sily Pavla Garaja v kategórii do 75 kg bol Srb Ljubo Jalovi.


"Urdová väčšinu zápasu viedla 2:1 na body, ale neudržala náskok a Češka Martínková strhla víťazstvo na svoju stranu. Tadlánek absolvoval premiérový duel na šampionáte WAKO, proti pohyblivému Turkovi Akbasovi nevedel uplatniť svoju výškovú prevahu a prispôsobiť taktiku - po troch kolách prehral na body. Garamszeghy ako ďalší nováčik na podujatí tohto rangu mal pred Zacharovom prílišný rešpekt. Už v úvode zápasu ho dostal Rus do počítania a o niekoľko chvíľ opäť, takže rozhodca ukončil duel technickým knokautom (TKO). Garaj sa po dlhšej pauze predstavil opäť v reprezentačnom drese a proti skúsenému Srbovi Jalovému si po prvom ´zaspatom´ kole vynútil optickú a pozičnú prevahu. Paľo však nedostatočne odpovedal na súperove low-kicky a ten postupne zbieral body. V treťom kole Garaj pridal, dal niekoľko úspešných kombinácií rukami, no nepriaznivé skóre už nedokázal obrátiť. Vyzeralo to, ako keby potreboval ešte jedno kolo, ktoré sa už, bohužiaľ, nekonalo," zhodnotil pre agentúru SITA vystúpenie kvarteta kickboxerov SR jeden z trénerov slovenskej reprezentácie Jozef Kolozsy.


Zostávajúci šiesti nominovaní Slováci zasiahnu do bojov v stredu. V Maribore ide o prvú časť ME 2016, a to v disciplínach lightkontakt, low-kick a K1-Rules. Druhá časť tohtoročných majstrovstiev Európy v kickboxe sa uskutoční v Aténach (20.- 27. novembra), na programe v gréckej metropole sú tiež tri disciplíny: pointfighting (semikontakt), light-kick a fullkontakt.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies