Slováci na Bosnu nemali, Šesták: "V závere roka nám došla para"

NETKY.SK • 18 November 2010, 12:48 • 2 min
Slováci na Bosnu nemali, Šesták: "V závere roka nám došla para"

Slováci na Bosnu nemali, Šesták: "V závere roka nám došla para"

slovakia

left justify in out

img

Rok 2010, ktorý vojde do dejín slovenského futbalu ako najúspešnejší kvôli osemfinálovej účasti na MS v JAR, chceli zverenci Vladimíra Weissa zakončiť víťazstvom. Nepodarilo sa - prehra 2:3 s Bosnou a Hercegovinou mrzí, ale nie je katastrofou, pretože to bol "len" prípravný zápas a nehralo sa naostro o kvalifikačné body. Sklamaním však boli výkony väčšiny hráčov, ktorí prejavili málo snahy a iba v zábleskoch ukázali futbalové umenie. To by proti Rusku a Írsku nedávalo veľa dôvodov na optimizmus.
Slováci pritom vstúpili do zápasu výborne, keď Šebo chladnokrvne z voleja "upratal" loptu pod brvno po ideálnej prihrávke od Pekaríka. Od 3. minúty však bol pánom na ihrisku ich súper, ktorý svoju prevahu vyjadril tromi peknými gólmi. Bosniaci ukázali fungujúci systém, smrtiace brejky a hráčov európskej triedy - Misimoviča, Pjaniča a Džeka, ktorých výborne dopĺňali ostatní. Hostia tak zatienili Hamšíka a spol., ktorí pôsobili kŕčovitým dojmom. Nie nadarmo boli Bosniaci v baráži MS a ich hra má stúpajúci trend. Stotožnil sa s tým aj Filip Šebo: "Bosna hrala výborne kombinačne, stred poľa mala vynikajúci. Je vidno, že tí hráči sú zohratí. Myslím si, že ani my sme nehrali zle, ale dostali sme góly, ktoré padli po našich chybách. Škoda, bol to taký remízový zápas. Bosna bola jedno z najlepších mužstiev, ktoré tu hralo." Útočník Slovana Bratislava sa na hrote bil ako lev o každú loptu, odohral celý zápas, ale chýbala mu väčšia podpora zozadu. Tréner Weiss ho za výkon pochválil.
Rovnaké slová mohol slovenský kormidelník adresovať aj Petrovi Grajciarovi, ktorý zasiahol do hry v druhom polčase a dočkal sa odmeny v podobe svojho premiérového gólu v národnom tíme. Znížil ním na 2:3 - nešpekuloval, vystrelil z diaľky a lopta sa odrazila od žrde do bránky súpera: "Gól bol pekný a som za neho vďačný. Na jednej strane som rád, na druhej smútim, lebo sme prehrali. Bol to môj druhý zápas v reprezentácii a opäť sme dostali tri góly," vravel po zápase legionár tureckého Konyasporu, ktorý uznal silu balkánskeho protivníka: "Bosniaci ukázali svoju kvalitu, skvele si posúvali loptu a boli v útoku neustále nebezpeční."
Stopér Ján Ďurica sa spolu s Kornelom Salátom museli poriadne obracať, aby ubránili elitného kanoniera Edina Džeka. Dostať doma tri góly nie je dobrá vizitka pre defenzívu: "Lenže aj my sme mali šance. Tie sme však nepremenili a naopak, súper nám strelil tri góly. Džeko potvrdil, že je to výborný útočník, čo dokazuje aj v Nemecku. Bolo ťažké ho brániť, lebo bol stále v pohybe, pýtal si loptu a pohyboval sa na hranici ofsajdu," skonštatoval Ďurica. Na predzápasovej rozcvičke to vyzeralo, že tribúny budú zívať prázdnotou, nakoniec sa však celkom slušne zaplnili. Hráčov mrzelo, že ľudí nepotešili lepším výsledkom: "Sme radi, že si fanúšikovia našli cestu na štadión a my im za to ďakujeme. Ich podporu budeme potrebovať aj v ďalšom roku," odkázal Ďurica.
Jednu z mála vyložených šancí slovenského tímu mal v 43. minúte Stanislav Šesták. Ocitol sa sám pred brankárom Šehičom, dobre vystrelil, ale gól z toho nebol: "Nechce mi to tam teraz padnúť. Brankár proti mojej strele vynikajúco reflexívne zasiahol. Loptu som trafil dobre a prudko, bola to čistá šanca, ale brankár ju zmaril," opísal svoju príležitosť Šesták. Vravel, že zápas s Bosnou bol kvalitnou previerkou: "Bol to veľmi dobrý súper, ale mohli sme uhrať lepší výsledok. Škoda Mirovej (pozn. Karhanovej) šance v závere stretnutia." Posledné tri zápasy Slováci nedokázali vyhrať. Po senzačnom vstupe do kvalifikácie EURO 2012 - víťazstvách 1:0 nad Macedónskom a v Rusku, prišla prehra 1:3 v Arménsku a iba remíza 1:1 doma s Írskom. Rok uzavrela prehra s Bosnou: "Vyzerá to tak, že nám ku koncu roka dochádzala para, takže asi je dobré, že sa končí. Verím, že po zimnej príprave sa každý dá dokopy a začneme ten ďalší úspešne," vyjadril nádej najlepší strelec Slovenska v predošlej kvalifikácii MS.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies