Slováci na Arose na úvod proti Nórom, Staňov návrat po dvoch rokoch

NETKY.SK • 13 December 2012, 08:01 • 2 min
Slováci na Arose na úvod proti Nórom, Staňov návrat po dvoch rokoch

Slováci na Arose na úvod proti Nórom, Staňov návrat po dvoch rokoch - Hokej Slovenskí hokejoví reprezentanti v piatok odštartujú účinkovanie na druhom turnaji sezóny Arosa Challenge súbojom proti Nórsku. Severania do Švajčiarska povolali svoje najväčšie h

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí hokejoví reprezentanti v piatok odštartujú účinkovanie na druhom turnaji sezóny Arosa Challenge súbojom proti Nórsku. 

Severania do Švajčiarska povolali svoje najväčšie hviezdy, no aj keď sa Vůjtkovi zverenci nepovažujú za favoritov, chcú sa pobiť o postup do finále.

"Nóri tam majú svoje najlepšie mužstvo. Vieme, že hrali dobre už na majstrovstvách sveta a že je to naozaj kvalitný tím. No chceme ich potrápiť a je v našich silách, aby sme s nimi zohrali vyrovnanú partiu. Ale je jedno s kým z tej trojice by sme začínali. Aj Bielorusi aj Švajčiari tam majú to najlepšie. My sme dostali Nórsko, tak sa musíme pobiť s ním," uviedol hlavný kormidelník Vladimír Vůjtek.

Tréneri stavili na mladícku dravosť a do kádra povolali aj troch úplných nováčikov Michaela Vandasa, Matúša Chovana a Juraja Majdana. "Presadzujú sa v ligách a chceme si ich vyskúšať na medzinárodnej úrovni. Je pre nich dôležité, aby sa zabývali v národnom mužstve a okúsili atmosféru. A aby v budúcnosti potvrdili svojimi výkonmi oprávnenosť tejto nominácie," pokračoval Vůjtek.

Úvodný duel s Nórskom bude mať špeciálnu príchuť pre brankára Rastislava Staňu, ktorý sa v reprezentácii objavil po dvoch rokoch. Naposledy si obliekol národný dres práve na Arosa Challenge 2010. Slováci vtedy vyhrali nad Dánskom 5:3 a obsadili tretiu priečku.

"Som tu po dlhšom čase. Vlani mi to neumožnilo zdravie. Mal som problémy, ktoré mi striedavo vyskakovali. Som rád, že tento rok som na tom zdravotne celkom dobre a rád som prišiel," uviedol skúsený gólman. Staňa však mal problémy aj pred týmto turnajom. Tie tentokrát nerobilo zdravie, ale klub. "Prišiel za mnou manažér Nemčinov a chcel, aby som si oddýchol, ale ja som odvetil, že chcem ísť. Zakázať mi to nemôžu, ale boli tam náznaky, tak dúfam, že sa vrátim zdravý a všetko bude v poriadku," uviedol.

Staňa zatiaľ nevie, či nastúpi už v prvom zápase. "Zatiaľ nie, ale keďže sú dva zápasy, tak predpokladám, že každý dostaneme jeden. Je mi v podstate jedno, ktorý to bude," dodal Staňa, ktorému na brankárskom poste robí spoločnosť Július Hudáček zo švédskej Frölundy.

Slováci sa v Arose stretnú najprv v piatok 14. decembra o 15.45 h s nórskym výberom a podľa výsledku duelu sa potom v sobotu predstavia vo finále alebo zápase o tretie miesto. Okrem tejto dvojice sa na turnaji predstavia ešte Bielorusi a domáci Švajčiari.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies