Slováci musia na pokrytie daní a odvodov odpracovať 5,3 dňa v mesiaci

NETKY.SK • 21 Január 2014, 14:26 • 2 min
Slováci musia na pokrytie daní a odvodov odpracovať 5,3 dňa v mesiaci

BRATISLAVA - Zamestnanec na Slovensku s čistým príjmom 1000 eur pracuje približne 5,3 dňa v mesiaci na to, aby pokryl svoje daňové a odvodové zaťaženie. Vyplýva to z aktuálnej analýzy poradenskej spoločnosti Accace.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informovala marketingová asistentka spoločnosti Denisa Helembayová, v porovnaní s ďalšími krajinami z východnej a strednej Európy (SVE) patríme medzi tie s nižším zaťažením, výrazne lepšie je na tom len Ukrajina so zhruba 3,8 dňami.

Najvyššie zaťaženie pri čistom plate 1000 eur majú zamestnanci v susednom Maďarsku, ktorí musia na svoje dane a odvody pracovať dvakrát toľko dní ako ich kolegovia z Ukrajiny. Po nich nasleduje Česká republika (ČR) a Rumunsko. Poľskí zamestnanci majú takmer rovnaké daňové a odvodové zaťaženie ako slovenskí.

Analýza tiež ukázala, že kým na Slovensku a v Maďarsku je výška odvodov a dane z príjmu približne rovnaká, na Ukrajine a v ČR je ich vzájomný nepomer výraznejší. Na rozdiel od Ukrajiny, kde je daň z príjmu podstatne vyššia ako odvody, Poliaci zaplatia viac na sociálnom a zdravotnom poistení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies