Slováci môžu opäť ochutnať Francúzsko

NETKY.SK • 20 Marec 2016, 11:13 • 2 min
Slováci môžu opäť ochutnať Francúzsko

BRATISLAVA - Slovenskí kuchári môžu v pondelok (21.3.) opäť dokázať, že radi varia po francúzsky. Svoje umenie, v ktorom prepoja francúzsku a regionálnu slovenskú kuchyňu, preukážu na tohtoročnej oslave francúzskej gastronómie Gout de France.

slovakia

left justify in out

"Až v 13 reštauráciách po celom Slovensku bude možné v pondelok večerať na francúzsky spôsob," informoval tlačový atašé Veľvyslanectva Francúzskej republiky v SR Didier Rogasik. Vlastnú kreativitu v spojení s francúzskou kulinárskou tradíciou predvedú šéfkuchári reštaurácií v Bratislave, Košiciach, vo Vrakúni, v Nitre, Kremnici, Batizovciach, Starom Smokovci, Kežmarku i Starej Lesnej. Úlohou šéfkuchárov bude pripraviť šesť- až sedemchodové menu, pričom musia využiť čerstvé lokálne suroviny a obmedziť množstvo tuku, cukru a soli.

 

SR sa úspešne zapojila už do minuloročného premiérového ročníka podujatia Gout de France, keď sa na francúzsky spôsob varilo až v 15 reštauráciách. "Slovensko sa tak po Poľsku stalo druhou krajinou s najpočetnejším zastúpením na oslavách francúzskej gastronómie," pripomenul Rogasik.

 

V tomto roku sa predpokladá, že "chuť Francúzska" spojí celkovo viac než 1500 šéfkuchárov na piatich kontinentoch.

 

O francúzskom kulinárstve budú hovoriť aj účastníci konferencie, ktorú v pondelok popoludní organizujú v Bratislave francúzske veľvyslanectvo a Francúzsky inštitút na Slovensku. Hovoriť sa bude napríklad o tom, či Slováci jedia žabie stehienka, ale aj o šanciach, ktoré má na Slovensku reštaurácia ponúkajúca francúzske špeciality.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies