Slováci Mlynár s Bajčičákom zostali v tímšprinte pred bránami finále

NETKY.SK • 19 Február 2014, 12:37 • 2 min
Slováci Mlynár s Bajčičákom zostali v tímšprinte pred bránami finále

ČERVENÁ POĽANA - Finále mužského tímového šprintu klasickou technikou v behu na lyžiach na ZOH v Soči bude bez slovenskej účasti. Dvojica Peter Mlynár a Martin Bajčičák obsadila v druhom semifinále nepostupové 9. miesto a v celkovom poradí im patrí 16. priečka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slováci si na šiestich okruhoch po 1,8 km v bežeckom areáli Laura držali nádej na postup až do polovice trate. Mlynár prvýkrát odovzdával Bajčičákovi na 6. mieste, druhý člen slovenskej miništafety spadol po 3,8 km o päť priečok nižšie, ale bol stále v kontakte s najlepšími. V polovici semifinále bola vpredu skupina deviatich tímov vrátane Slovákov, na štvrtom úseku ale už Bajčičák začal zaostávať a odovzdával s už výraznou stratou 15,95 s. V závere manko slovenskej dvojice ešte narastalo, v konkurencii 12 štartujúcich si ale udržali 9. miesto so stratou 1:31,93 min na víťazných Fínov.

Do finále, ktoré je na programe o 13.15 SEČ, sa z prvého semifinále dostali víťazní Nemci Hannes Dotzler a Tim Tscharnke, Česko, Švajčiarsko a Nórsko. V druhom "slovenskom" semifinále triumfovali Fíni (Iivo Niskanen, Sami Jauhojärvi), postúpili aj Rusko, Švédsko, Kazachstan, USA a Francúzsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona