Slováci minú v internetových obchodoch tento rok 611 mil. eur

NETKY.SK • 16 Október 2014, 10:18 • 2 min
Slováci minú v internetových obchodoch tento rok 611 mil. eur

BRATISLAVA - Slovenskí spotrebitelia minú tento rok v internetových obchodoch približne 611 mil. eur, čo predstavuje medziročný nárast o 20 %.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z kvalifikovaných odhadov poradenského portálu Heureka.sk, ktorý porovnáva tovary a ceny v slovenských e-shopoch. Ako uviedol riaditeľ portálu Tomáš Braverman, so 611 miliónmi eur predstavuje podiel e-commerce na celkovom slovenskom maloobchodnom obrate už takmer 5 %, pričom po odrátaní tržieb generovaných segmentom potravín ide až o 10-percentný podiel.

 

Takmer dvojnásobný nárast zaznamenala oproti vlaňajšku návštevnosť e-shopov z mobilných zariadení, ktorá tvorí štvrtinu všetkých návštev internetových obchodov. Najobľúbenejším spôsobom platby na Slovensku ostáva dobierka, ale veľkým trendom špecifickým práve pre Slovákov a Čechov je platba v mieste osobného odberu. "Pri nej totiž majú zákazníci tovar pod kontrolou a môžu sa tak uistiť, že dorazil v poriadku," dodal Braverman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona