Slováci majú väčší problém, ako pôvodne predpokladali

NETKY.SK • 8 Február 2014, 16:44 • 2 min
Slováci majú väčší problém, ako pôvodne predpokladali

SOČI - Milan Jagnešák (pilot slovenských bobistov): "Vyzerá to na dosť veľkú poruchu. Musím to riešiť oficiálnou cestou. Buď zaobstarať nový rám, alebo požiadať o zapožičanie nových bobov"

slovakia

left justify in out

Slovenskí bobisti sa na zimných olympijských hrách v ruskom Soči zatiaľ nemôžu nerušene pripravovať, keďže po stredajších tréningových jazdách zistili vo štvrtok, že zadný rám na štvorboboch je zlomený. "Dnes sme úplne rozobrali boby a prizval som na pomoc jedného švajčiarskeho a ruského mechanika. Pri demontáži sa rám rozpadol na dvoch miestach. Po dĺžke je na 20 cm roztrhaný a úchyt zadnej osi po celom obvode ulomený," informoval agentúru SITA Milan Jagnešák.

Pilot slovenskej posádky priznal, že problém je závažnejší, takže má plnú hlavu nepríjemných starostí. "Vyzerá to na dosť veľkú poruchu. Musím to riešiť oficiálnou cestou. Buď zaobstarať nový rám, alebo požiadať o zapožičanie nových bobov, aby sme neskončili s rovnakým osudom ako pred štyrmi rokmi vo Whistleri," pokračoval Jagnešák, ktorý zrejme pozná príčinu vzniku týchto problémov: "Pravdepodobne to spôsobilo štyridsať jázd v americkom stredisku v Lake Placid, kde sú na boby veľké tlaky pri prejazdoch. Boby sme totiž mali po kompletnej oprave vrátane nového skeletu. Aj o tom je však tento šport," povzdychol si na záver šéf Slovenského zväzu bobistov, ktorý štartuje pod piatimi kruhmi štvrtýkrát.

Slováci by na ZOH 2014 mali štartovať len v pretekoch štvorbobov, ktoré sú v areáli Sanki na programe v posledné dva dni hier (22. - 23. 2.).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies