Slováci kšeftovali so škandinávskym drogovým gangom

NETKY.SK • 9 Január 2013, 10:57 • 2 min
Slováci kšeftovali so škandinávskym drogovým gangom

Slováci kšeftovali so škandinávskym drogovým gangom - Krimi Päť zadržaných osôb, 150 kilogramov amfetamínu a desiatky tisíc tabliet liečiva určených na výrobu drogy. Aj to je výsledok niekoľko mesačnej medzinárodnej spolupráce policajtov, do ktorej sa zap

slovakia

left justify in out

imgPäť zadržaných osôb, 150 kilogramov amfetamínu a desiatky tisíc tabliet liečiva určených na výrobu drogy. Aj to je výsledok niekoľko mesačnej medzinárodnej spolupráce policajtov, do ktorej sa zapojili i slovenské poriadkové sily. Organizovaná skupina osôb pochádzajúcich prevažne zo Slovenska, mala dodávať vo veľkom rozsahu nelegálny tovar zločineckým gangom v severských krajinách. TASR o tom informovala dnes hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Policajti Národnej kriminálnej agentúry zadržali spolu s colníkmi v Štúrove vodiča prevážajúceho 54.600 tabliet obsahujúcich látku, ktorá je na zozname omamných a psychotropných látok. Ich hodnota bola viac ako 200.000 eur. Vodič skončil vo väzbe spolu s ďalším mužom - Štefanom K., u ktorého sa mala nachádzať časť zásielky určenej do zahraničia. "Zadržanie oboch obvinených súvisí s medzinárodným drogovým obchodom vo Švédsku, ale aj v Nórsku. Práve vo Švédsku nedávno polícia zadržala osobu podozrivú z obchodovania s drogami, spolu so zásielkou vyše 150 kilogramov amfetamínu, ktorú prebral," priblížila hovorkyňa.

Sieť budovali viac ako 20 rokov


Podľa zistení vyšetrovateľov kontakty škandinávskych obchodníkov s drogami mali siahať aj k slovenským občanom, prípadne Slovákom, ktorí emigrovali do zahraničia. "Ide o organizovanú skupinu, ktorá si na severe viac ako 20 rokov budovala kvalitnú sieť kontaktov na zločinecké skupiny. Mali zabezpečovať nelegálny tovar rôzneho druhu, okrem iného aj tablety obsahujúce omamné a psychotropné látky. Po ich dodaní časť ostávala vo Švédsku, ale cieľovou krajinou bolo Nórsko,"priblížila Dobiášová.

Národná kriminálna agentúra spolu s Kriminálnym úradom finančnej správy niekoľko mesiacov zbierala dôkazy voči členom organizovanej skupiny, ktorí riadili a organizovali činnosť zo Slovenska. Kolegom zo Škandinávie slovenskí policajti poskytli získané informácie. V rámci medzinárodnej policajnej akcie polícia vo Švédsku zaistila viac ako 150 kilogramov amfetamínu v hodnote až 6,3 milióna eur."V Nemecku bol zadržaný jeden z organizátorov pôsobiacich vo Švédsku, v prítomnosti organizátora zo Slovenska a ďalších členov tejto skupiny," doplnila Dobiášová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies