Slováci konečne strelili prvý gól, Hudáček: Ale asi to nebolo dobré

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 08:04 • 2 min
Slováci konečne strelili prvý gól, Hudáček: Ale asi to nebolo dobré

OSTRAVA - Slovenským hokejistom sa v stredajšom zápase splnilo želanie, keď sa prvýkrát na šampionáte v Ostrave dostali do vedenia, dokonca dvojgólového. Neprinieslo to však želané ovocie a s Nórmi prehrali 2:3.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka v troch predošlých zápasoch vždy prehrávali a museli doťahovať náskok súpera. Pred Nórskom si želali opačný scenár, no nie s takýmto koncom. "Každý si to želal, ale nakoniec to asi nebolo dobré," zamyslel sa nad priebehom stretnutia útočník Libor Hudáček.

 

Slováci nedokázali udržať sľubný náskok, keď v druhom dejstve dvakrát inkasovali. Nóri im boli viac ako vyrovnaní súperi a v 42. minúte pri presilovke strhli triumf na svoju stranu. "Za stavu 2:0 začali oni hrať a na nás bol veľký tlak. Dokázali využiť svoje presilovky, na našej strane bolo príliš veľa vylúčení. Tá päťminútová presilovka a následne 5 na 3 nás oslabili. Bolo to vekmi dlhé a už sme nemali čas, aby sme obrátili zápas," pokračoval Hudáček.

 

Reprezentácia si tak dosť skomplikovala cestu do štvrťfinále. Aj po stredajšej prehre síce figuruje na 3. priečke tabuľky so 7 bodmi, ale rovnaký počet majú aj štvrtí Bielorusi, tí ale majú zápas k dobru. Slovákov navyše čakajú už len súperi z rangu najťažších - Fínsko, Rusko a na záver nezdolané USA. "Ťažko povedať, ako ovplyvnila táto prehra celý turnaj. To budeme vedieť až po ďalších troch zápasoch. No musíme zdolať niekoho zo silných súperov," dodal Hudáček.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona