Slováci komentovali Fínov, Kopecký: Barkova čaká veľká kariéra

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 16:59 • 2 min
Slováci komentovali Fínov, Kopecký: Barkova čaká veľká kariéra

OSTRAVA - Leo Komarov dohráva súboje, Alexander Barkov má pred sebou veľkú kariéru a Pekkovi Rinnemu treba mieriť nad vyrážačku. Aj to prezradili slovenskí hokejisti o svojich klubových spoluhráčoch pred zápasom s Fínskom na majstrovstvách sveta.

slovakia

left justify in out

 Viacero Slovákov nastúpi v sobotu o 16.15 h proti svojim kamarátom. Tomáš Kopecký bude napríklad bojovať proti spoluhráčom z Floridy Panthers Aleksandrovi Barkovovi a Jussimu Jokinenovi. Suomi bývajú v rovnakom hoteli ako Slováci. "Sú to kvalitní hokejisti. Saša ukázal za posledný rok, že sa z neho stáva top hráč. Má iba devätnásť rokov, je ako také dospelé dieťa - už teraz je robustný, dobre stavaný a rýchly, takže má pred sebou veľkú kariéru," povedal o nich slovenský kapitán. Aj keď sú prakticky susedia, zatiaľ sa príliš nerozprávali a ani nepodpichovali. "Sú na rovnakom hoteli ako my. Stretol som ich v posilňovni, ale nejako zvlášť sme sa nebavili," pokračoval.
     

Z pôsobenia v zámorskej NHL trochu pozná aj brankára Pekku Rinneho, ktorý po úvodnej prehre s USA (1:5) chytil výbornú formu a v ďalších troch dueloch nepustil za svoj chrbát ani jeden puk. Kopecký však verí, že v sobotňajšom stretnutí svoju 193 minút a 41 sekúnd dlhú sériu bez gólu už nenatiahne. "Dal som mu gól, ešte keď som bol v Chicagu. Hrali sme 5 na 5 a mali signalizované vylúčenie, ja som skočil na ľad, vystrelil som z prvej spomedzi kruhov a padol gól. Išlo mu to nad vyrážačku, budem to tam skúšať aj teraz. Ale hlavne musíme veľa strieľať, cloniť a tlačiť sa do bránky. Treba mať vždy jedného hráča pred ním. Rinne je veľmi kvalitný brankár, pokiaľ tú strelu od modrej čiary vidí, vždy ju zastaví," charakterizoval ho Kopecký.
     

Marek Viedenský, ktorý ma fínsky hokej v krvi, by si v bránke radšej želal Juuseho Sarosa. "Je na čase im tú šnúru pretrhnúť. Ideálne by bolo, keby chytal druhý brankár Saros, ktorého poznám. Aj on je vynikajúci, ale každý brankár sa dá prekonať. Musíme to hrať jednoducho, podobne ako Dáni či Nóri proti nám, teda cloniť brankárovi vo výhľade a snažiť sa tečovať a dorážať puky," načrtol recept útočník HPK Hämeenlinna.
     

Aj Richard Pánik narazí na ľade na klubového spoluhráča, do kádra Suomi sa dostal Leo Komarov z Toronta. "Stretli sme sa už spolu, na chvíľu sme si sadli a porozprávali. Žiadne 'hecovačky' však neboli," prezradil 24-ročný krídelník. Komarov je známy "zlý muž", ktorý vyhľadáva na ľade kontroverzné situácie, snaží sa vyprovokovať súpera k faulu. Pánik si ho ako spoluhráča pochvaľuje. "Je to vynikajúci hokejista. Pracuje tvrdo na ľade, dohráva súboje, každý tím chce mať takého hráča v tíme."
     

Slováci si na Fínov veria, aj keď si uvedomujú, že to nebude nič jednoduché: "Oni sú favoriti, my môžeme iba získať. Budeme sa snažiť uchmatnúť im nejaké body, ktoré nutne potrebujeme. Nekalkulujeme, ale veríme, že sa dá ešte situácia zachrániť," dodal Pánik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies