Slováci idú na Nemecký pohár s jasným cieľom, hrať pekný hokej

NETKY.SK • 6 November 2012, 19:42 • 2 min
Slováci idú na Nemecký pohár s jasným cieľom, hrať pekný hokej

Slováci idú na Nemecký pohár s jasným cieľom, hrať pekný hokej - Hokej Slováci sa v Mníchove postupne stretnú v piatok 9. novembra o 16.

slovakia

left justify in out

img

Slováci sa v Mníchove postupne stretnú v piatok 9. novembra o 16.00 h so Švajčiarskom, na druhý deň s Kanadou (10. novembra, 19.45) a v nedeľu si zmerajú sily s domácim výberom (11. novembra, 16.45).Bez ďalších ospravedlnení privítal v utorok tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek väčšinu nominovaných hráčov na zraze pred Nemeckým pohárom (9.-11. novembra). Cieľom tímu, ktorý bude na turnaji obhajovať minuloročný triumf, je podľa jeho slov hrať konkurencieschopný hokej tak, aby mal hlavu aj pätu.

Slováci sa v Mníchove postupne stretnú v piatok 9. novembra o 16.00 h so Švajčiarskom, na druhý deň s Kanadou (10. novembra, 19.45) a v nedeľu si zmerajú sily s domácim výberom (11. novembra, 16.45). Ambície sa podľa Vůjteka v porovnaní s vlaňajškom nezmenili. "Sme síce v inej situácii než minulý rok, ale ambícia zostala rovnaká - dobre reprezentovať a byť konkurencieschopný. Nemusí sa vždy vyhrať, ale náš hokej musí mať vždy hlavu a pätu. Kým vlani sme ešte poriadne nepoznali mužstvo, teraz v ňom máme dvanásť strieborných medailistov z MS. Títo hráči majú určite väčšie sebavedomie," uviedol s tým, že kapitán zatiaľ nie je určený: "Ešte sme o tom nehovorili, ale myslím si, že to bude niektorý zo skúsených hráčov. Myslím si, že to bude Ivan Baranka alebo Branko Radivojevič."


Tréneri museli meniť zostavu


Od zverejnenia prvej nominácie museli tréneri pristúpiť k viacerým zmenám. Zraneného útočníka Rastislava Špirka (Avtomobilist Jekaterinburg) nahradil Michal Chovan z HKM Zvolen. Z obranných radov zase vypadol Tomáš Slovák (Plzeň), ktorého nahradil Boris Valábik (Kometa Brno) po tom, čo sa zranil aj prvý náhradník a Valábikov klubový spoluhráč Milan Hruška. Na zraze chýbali len košickí útočníci Marcel Haščák s Tomášom Marcinkom, ktorých čakal extraligový súboj s Popradom a Branko Radivojevič, ktorému príchod skomplikovala doprava.

Kontroverziu vyvolal útočník Tomáš Záborský (Avangard Omsk), ktorý sa ospravedlnil pre zranenie ramena. Generálny manažér Otto Sýkora na informáciu zareagoval s rozčarovaním a vyhlásil, že ho mrzia opätovné problémy so Záborského nomináciou. Spokojný nebol ani český kormidelník. "Počítali sme s tým, že príde. Mesiac dozadu sme s ním hovorili a potvrdil, že chce reprezentovať a že vždy rád príde. Volal však jeho manažér, že má boľavé rameno, bolí ho to a musí odpočívať. S tým nič nespravíme, ale určite za tým možno hľadať aj Omsk. Ruské kluby sú nie vždy naklonené účasti hráčov na takýchto akciách, máme s tým problém aj v prípade iných hráčov. Je to jeden z našich najlepších útočníkov v Európe, ktorý sa minulý rok presadzoval vo Fínsku a teraz aj v Rusku. Nemáme zase toľko hráčov, aby sme sa ich ľahko zbavovali. Od generálneho manažéra mám prísľub, že na budúcu reprezentačnú akciu príde na 200 percent," uviedol.

Reprezentačná prestávka padla vhod najmä hráčom pražského HC Lev, ktorého dres oblieka aj Marcel Hossa. "Už sa na to teším. Zmena mi prospeje, hlavne po tej šnúre, ktorú sme mali v Prahe. Som rád, že som tu, že zmením prostredie a stretnem sa s chalanmi. Verím, že mi to pomôže," uviedolHossa. Pražania odštartovali sezónu výborne a istý čas dokonca kraľovali celej KHL, no potom prišiel zlom a negatívna séria, keď z posledných jedenástich duelov vyhrali len raz. To stálo hlavu trénera Josefa Jandača. "Pauza príde vhod všetkým, vyvetráme si hlavy. Dnes som vlastne zistil, že máme nového trénera a možno nastanú ešte nejaké väčšie zmeny. To k hokeju patrí. Keď sa nedarí, prídu zmeny. Tak dúfam, že budú pozitívne a že pomôžu tímu," dodal.

V dobrej nálade prišiel na zraz obranca švédskeho MoDo Hockey Richard Stehlík. "Tešil som sa, je to prijemná zmena. Chalani majú svoje skúsenosti a aj pre nich je motivácia ukázať sa v reprezentácii. Dôležité je vytvoriť dobrú partiu, od toho sa bude všetko odvíjať," uviedol.

Hráči po utorňajšej príprave "na suchu" a regenerácii absolvujú v stredu dva tréningy na ploche Slovnaft Arény. Vo štvrtok sa slovenská výprava presunie autobusom do Mníchova, kde sa vo večerných hodinách zoznámi s tamojším ľadom. Vlani Vůjtekov výber triumfoval v bavorskej metropole bez straty bodu a so skóre 10:4, pričom to bolo tretie víťazstvo Slovenska na turnaji v ére samostatnosti.

Nominácia SR "A" na Nemecký pohár 2012:

brankári: Peter Hamerlík (Oceláři Třinec/ČR), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava)

obrancovia: Ivan Baranka (Salavat Julajev Ufa/Rus.), Marek Ďaloga (HC Pardubice/ČR), Kristián Kudroč (Novosibirsk/Rus.), Juraj Mikuš (HC Lev Praha/ČR), Michal Sersen (HC Slovan Bratislava), Boris Valábik (Kometa Brno/ČR) Martin Štajnoch (Slovan Bratislava), Richard Stehlík (MoDo Hockey/Švéd.)

útočníci: Mário Bližňák (Slovan Bratislava), Peter Galamboš (Bilí Tigři Liberec/ČR), Marcel Haščák (HC Košice), Marcel Hossa (HC Lev Praha/ČR), Marek Hovorka (Sparta Praha/ČR), Libor Hudáček (Slovan Bratislava), Michal Chovan (HKM Zvolen), Tomáš Marcinko (HC Košice), Michel Miklík (Slovan Bratislava), Juraj Mikúš (Lev Praha/ČR), Peter Ölvecký (Slovan Bratislava), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus.), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava), Radoslav Tybor (Dukla Trenčín)



program Nemeckého pohára:

piatok 9. novembra: Švajčiarsko - Slovensko (16.00), Nemecko - Kanada (19.45)

sobota 10. novembra: Nemecko - Švajčiarsko (16.15), Kanada - Slovensko (19.45)

nedeľa 11. novembra: Švajčiarsko - Kanada (13.00), Slovensko - Nemecko (16.45)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies