Slováci hlasovali za CR7, Ronaldo a Messi sa ignorovali

NETKY.SK • 13 Január 2015, 09:05 • 2 min
Slováci hlasovali za CR7, Ronaldo a Messi sa ignorovali

ZÜRICH - U všetkých troch slovenských hlasujúcich v ankete o najlepšieho svetového futbalistu za rok 2014 Zlatá lopta triumfoval Cristiano Ronaldo. Portugalskú hviezdu Realu Madrid zaradili na prvé miesto reprezentačný tréner Ján Kozák, kapitán národného tímu SR Martin Škrtel i zástupca novinárov Peter Šurin.

slovakia

left justify in out

Ján Kozák za Cristiana Ronalda zaradil na ďalšie pozície Manuela Neuera a Zlatana Ibrahimoviča. Martin Škrtel dal svoj hlas aj Karimovi Benzemovi a Edenovi Hazardovi. Peter Šurin mal na svojom lístku kompletnú finálovú trojicu Cristiano Ronaldo, Manuel Neuer a Lionel Messi. 

 

Celkovo hlasovalo 181 trénerov, 182 reprezentačných kapitánov a 181 zástupcov médií. Vyhral Cristiano Ronaldo (37,66 %) pred Lionelom Messim (15,76) a Manuelom Neuerom (15,72). Ako kapitáni reprezentácií poslali svoj hlas aj Ronaldo s Messim, obaja sa vzájomne na svojich lístkoch ignorovali. Ronaldo napísal troch spoluhráčov z Realu Madrid Sergia Ramosa, Garetha Bala a Karima Benzemu. Messi si vybral Ángela Di Maríu, Andrésa Iniestu a Javiera Mascherana. 

 

Zaujímavé hlasovacie lístky poslali aj iní. Tréner Anglicka Roy Hodgson volil trio Javier Mascherano, Philipp Lahm a Manuel Neuer, kapitán Albiónu Wayne Rooney zasa Ronalda, Toniho Kroosa a Garetha Bala. Líder Brazílie Neymar nemal problém zaradiť na hlasovací lístok dve najväčšie hviezdy Messiho a Ronalda a k nim pridal Mascherana. Španielsky brankár Iker Casillas nepodporil svojho brankárskeho kolegu Manuela Neuera, ale trio Ronaldo, Ramos a Thomas Müller. Neuer však vyhral u trénera Nemecka Joachima Löwa i kapitána Bastiana Schweinsteigera, ktorí hlasovali za svojich krajanov. Kouč zaradil na ďalšie priečky dvojicu svojich zverencov Lahma a Schweinsteigera, kapitán pridal k Lahmovi aj Müllera. Kapitán Holandska Robin van Persie zvolil trojicu Arjen Robben, Zlatan Ibrahimovič a Manuel Neuer. Švéd Ibrahimovič ako kapitán prekvapil, s Lionelom Messim sa veľmi nemusí, ale zaradil ho na prvé miesto pred Neuera a Cristiana Ronalda. U Taliana Gianluigiho Buffona vyhral Ronaldo pred Messim a Neuerom, brankár squadry uhádol konečné poradie. 

 

Líder kabíny Francúzska Hugo Lloris zvolil trio Ronaldo, Benzema, Neuer. Na prvom mieste na hlasovacom lístku kapitánov sa objavil napríklad aj Toni Kroos, ktorému dal hlas kapitán Mozambiku Khan Dario Ivan, či Gareth Bale vďaka Michaelovi Mifsudovi z Malty alebo Diego Costa s podporou Anthonyho Griffitha z Montserratu. Za strelca rozhodujúceho gólu finále MS 2014 Maria Götzeho ako najlepšieho hlasoval kapitán Sv. Lucie Sheldon Emmanuel, na ďalšie priečky zaradil Messiho a Ronalda. Thomas Müller vyhral pred Neuerom a Ronaldom u trénera Komôr Abdoua Amira. Tréner Česka Pavel Vrba mal trojicu Arjen Robben, Philipp Lahm a Manuel Neuer, kapitán jeho tímu Pavel Rosický napísal mená Ronalda, Messiho a Bastiana Schweinsteigera. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona