Slováci dostanú tretiu dávku vakcíny proti COVID-19. Kedy sa tak stane?

NETKY.SK • 7 September 2021, 17:53 • 2 min
Slováci dostanú tretiu dávku vakcíny proti COVID-19. Kedy sa tak stane?

BRATISLAVA/LEDNICE - O možnosti zaočkovať sa treťou dávkou vakcíny informoval premiér Eduard Heger. Viac informácií poskytne v najbližších dňoch minister zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Možnosť tretej dávky očkovania proti ochoreniu COVID-19 bude k dispozícii aj pre občanov SR. O detailoch bude v najbližších dňoch informovať minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Premiér Eduard Heger to vyhlásil po rokovaní s českým premiérom Andrejom Babišom a rakúskym kancelárom Sebastianom Kurzom na Štátnom zámku Lednice v Českej republike.

 

img

 

Heger uviedol, že Slovensko pôjde rovnakou cestou ako Česko a Rakúsko, ktoré umožnia občanom očkovanie treťou dávkou. "Minister zdravotníctva bude v najbližších dňoch informovať o presnom nastavení tohto očkovania. Takže áno, bude aj pre občanov SR k dispozícii tretia dávka".

 

Lengvarský ešte predtým informoval, že na utorňajšom stretnutí šéfov rezortov zdravotníctva SR a ČR si partneri vymenili informácie okolo prípadného podávania tretej dávky vakcíny. Lengvarský priblížil, že Slovensko onedlho umožní vakcináciu podpornou dávkou pre rizikové skupiny obyvateľstva, vrátane domovov pre seniorov.

 

Prečítajte si tiežVedci z ČR vyvinuli test na určenie protilátok proti COVID-19. Má niekoľko výhod

 

Kurz i Babiš sa zhodli na tom, že pri podávaní tretej dávky nepotrebujú čakať na stanovisko Európskej liekovej agentúry, keďže majú vlastné štúdie. Český premiér uviedol, že všetci, ktorí sa dali v krajine zaočkovať, dostanú osem mesiacov od očkovania SMS správu, ktorá ich vyzve k preočkovaniu jednou dávkou. "Mala by to byť rovnaká vakcína," informoval s tým, že SMS správy by mali začať ľuďom chodiť od 10. septembra.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies