Slováci dostali od Bielorusov poriadnu nakladačku: Cíger odhalil príčinu

NETKY.SK • 17 December 2016, 06:39 • 2 min
Slováci dostali od Bielorusov poriadnu nakladačku: Cíger odhalil príčinu

BIEL - Slovenskí hokejisti prehrali úvodný zápas Švajčiarskeho pohára 2016 s Bieloruskom 1:7. Nezvládli v ňom predovšetkým druhú tretinu, v ktorej zaostali za súperom pohybovo i kombinačne a inkasovali až trikrát.

slovakia

left justify in out

Rovnaký počet gólov dostali aj v záverečnom dejstve po vylúčení Tomáša Matoušeka do konca zápasu. Autorom jediného slovenského zásahu bol Andrej Kudrna.

 

V sobotu o 16.15 h čaká zverencov Zdena Cígera zápas o tretie miesto proti Francúzsku, ktoré vo večernom dueli podľahlo Švajčiarsku 0:1. Ešte v prvej tretine rozhodol o triumfe usporiadateľskej krajiny Gaetan Haas.

 

Švajčiarsky pohár 2016 - 1. deň:

Slovensko - Bielorusko 1:7 (1:1, 0:3, 0:3)

Góly: 7. Kudrna (Gernát) - 14. Denisov (Volkov), 22. Lopačuk (Turkin), 27. Stefanovič (Parfejevec), 38. Parfejevec (Dostanko, Razvadovskij), 43. Ambrožejčik (Gavrus), 54. Stefanovič (Denisov, Dostanko), 58. Lopačuk (Razdvadovskij). Rozhodovali: Dipietro, Müller - Altmann, Gurtmer, vylúčení: 1:0, navyše Matoušek (SR) 5+DKZ za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 500 divákov

zostavy:

Slovensko: Laco - Švarný, Ďaloga, Mikuš, Gernát, Jánošík, Čerešňák, Šedivý, Trška - Dravecký, Mikúš, Suja - Cingel, Kudrna, Hrnka - Matoušek, Bortňák, Češík - Macík, Mráz, Hlinka

Bielorusko: Karnauchov - Denisov, Graborenko, Dostanko, Ivanov, Kazakevič, Mickevič - Ambrožejčik, Boyarčuk, Gavrus - Lopačuk, Turkin, Karaban - Demkov, Kitarov, Volkov - Stefanovič, Parfevejec, Kogalev - Razvadovskij

 

Slováci sa v úvodných piatich minútach zamerali vyložene na to, aby neinkasovali. Aktívnejších Bielorusov sa snažili zastaviť už na obrannej modrej a útoky, ktoré prenikli do hĺbky pásma, vyriešil Laco. Po zvládnutí úvodnej pasáže nabrali Cígerovi zverenci nakrátko aj ofenzívny kurz a v 7. minúte im so šťastím vyšiel herný variant s hybridným icingom. Gernátov nastrelený puk sa pre brankára Karnauchova nešťastne odrazil od zadného mantinelu priamo na hokejku Kudrnu, ktorý ho bekhendom umiestil do siete. Od tohto momentu sa iniciatíva Bielorusov rapídne zvýšila. Karaban či Volkov ešte Laca neprekonali, no Denisov v 14. minúte už áno, keď mu pri nahodení od modrej pomohla početná hráčska clona.

 

Druhá tretina odštartovala nejasnou gólovou situáciou. Striedajúci Slováci nestihli zareagovať na súperove založenie útoku, do bekhendovej koncovky sa dostal Lopačuk a umiestnil puk pod hornú žŕdku. Keďže platnosť zásahu potvrdilo zhliadnutie videa až po dlhom čakaní na prerušenie hry, čas sa vrátil dozadu o 121 sekúnd. V 27. minúte mali Cígerovi zverenci veľkú príležitosť na vyrovnanie, Kudrna však z osi klziska Karnauchova neprestrelil. Naopak, bieloruský protiútok na druhej strane zmenu skóre priniesol. Parfejevecovu snahu zavŕšil kľučkou na Laca a úspešným zakončením Stefanovič. Slováci v druhej časti výrazne zaostali v korčuľovaní i streleckej produkcii, viazla im kombinácia a chýbala vzájomná komunikácia na ľade. Spomenuté fakty sa podpísali pod nekompaktný prejav, ktorého výsledkom bol v 38. minúte štvrtý inkasovaný gól. Lepšie korčuľujúci súper sa opäť ľahko dostal do koncovky a Parfejevec po jednoduchej kľučke z krídla na os zvýšil na 4:1.

 

Aj v úvode tretej tretiny mali Bielorusi dostatok priestoru na prienikové prihrávky i manévrovanie s pukom a po prieniku Ambrožejčika strelili piaty gól. Nepriaznivý vývoj Slovákov naštartoval, no snaha o aktívne dobytie Karnauchovovej bránky prišla neskoro, navyše ani v tejto fáze stretnutia nebola efektívna. Po vylúčení Matoušeka do konca zápasu si Bielorusi hokej užívali, čo podčiarkli efektná gólová koncovka Stefanoviča a siedmy úder z hokejky Lopačuka.

 

hlasy po zápase:

Zdeno Cíger, tréner SR: "Odohrali sme veľmi ťažký zápas proti zdatnému súperovi. Snažili sme sa tlačiť do bránky a dať gól, ale Bielorusi každú našu chybu potrestali. Nevedeli sme sa presadiť, boli sme pomalší, súper si zaslúžil vyhrať. Chalani strácali sebavedomie aj sily. Keď sme si aj vytvorili nejaký tlak, Bielorusi nás ihneď prečíslili. Bavili sme sa o tom, ale v prílišnej snahe sa prejavila neskúsenosť mužstva. Všetci sme sa vrhli dopredu s cieľom dať gól, ale stáli sme proti chytrému súperovi, ktorý to využil."

 

Andrej Kudrna, autor jediného slovenského gólu: "Vedeli sme, že budú veľmi agresívni, budú nás napádať a veľa korčuľovať. Vyškolili nás však v efektivite, a to najmä z prečíslení. Mali sme šance, ale z protiútokov sme inkasovali, a to nás dorazilo. Prehru musíme zajtra odčiniť."

 

Eduard Šedivý, obranca SR: "Veril som, že z exhibície sme sa oklepali. Žiaľ, odohrali sme podobný zápas. Mali sme nejaké šance, ale z následných protiútokov sme dostávali góly. To nás ubíjalo a bralo sily. Bielorusi lepšie korčuľovali, zo začiatku sme vždy boli pozadu o jeden krok. Snaha tam bola, ale nepretavili sme ju do lepšieho hokeja."

 

Ján Laco, brankár SR: "Zápas sme takticky nezvládli. Veľa sme prepadávali, súper nás potrestal z protiútokov. Toto nám úplne ušlo. Sme tu ako kolektív, nebudem menovať nikoho, ale každý mohol zo seba vydať viac. Musíme sa na to vyspať."

 

ďalší zápas:

Švajčiarsko - Francúzsko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól: 8. Haas (Diaz)

 

ďalší program turnaja:

sobota 17. decembra

zápas o 3. miesto

16.15 Slovensko - Francúzsko

finále

20.15 Švajčiarsko - Bielorusko

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona