Slováci do tretice prehrali 1:2, aktivita prišla neskoro

NETKY.SK • 20 December 2014, 07:04 • 2 min
Slováci do tretice prehrali 1:2, aktivita prišla neskoro

AROSA - Slovenskí hokejisti môžu po piatkovej prehre s Bieloruskom 1:2 zabudnúť na celkové víťazstvo na turnaji Arosa Challenge vo Švajčiarsku. Po roku sa v Arose zopakoval výsledok, ktorý posunul Bielorusov do finále. Slováci budú hrať v sobotu 20. decembra o konečné 3. miesto proti domácemu výberu alebo Nórsku.

slovakia

left justify in out

Zverenci Vladimíra Vůjtka nepredviedli v piatok podvečer ideálny výkon, ich hre chýbala s výnimkou záverečných minút väčšia agresivita i nápaditosť pri zakončovaní či kombináciách. Mužstvo sa nevyhlo chybám, viazol prechod do útoku. Húževnatí a obetavo hrajúci Bielorusi aj vďaka nedisciplinovanosti Slovákov prevzali od druhej časti hry iniciatívu a z aktivity vyťažili aj góly. Úvod bojovnej prvej tretiny bol v slovenskej réžii, potom sa hra vyrovnala. Obidva tímy dobre bránili a dávali súperovi len minimum priestoru na streľbu. "V druhej dvadsaťminútovke sme urobili v oslabení hrubú chybu, Bielorusi nám dali gól a do 57. minúty boli potom lepším tímom. Hrali lepšie presilové hry, vedeli si v nich vypracovať šance. My sme strelili gól veľmi neskoro a už nebol priestor na vyrovnanie," priznal po stretnutí tréner Slovenska Vladimír Vůjtek. 

 

Slováci prehrali na strely 19:24 a najmä v druhej a tretej tretine boli Bielorusi smerom dopredu aktívnejší. V tejto sezóne s výnimkou prvého zápasu Nemeckého pohára v Mníchove s Kanadou (4:1) dokázali dať slovenskí reprezentanti v ďaších stretnutiach len po jednom góle a s Nemcami, Švajčiarmi i teraz Bielorusmi prehrali zhodne 1:2. "Nemáme takú útočnú kvalitu, aby sme sa presadili proti dobrej obrane. Bielorusi hrali dnes v defenzíve perfektne, tvrdo, dôrazne do tela. My sme sa nevedeli cez to presadiť. Dnes ma uspokojilo len nasadenie, ktoré bolo na úrovni, ale chýbala kvalita," priznal Vladimír Vůjtek. 

 

Jediný gól SR strelil Michel Miklík, prišiel však až v 57. min a na zvrat už bolo neskoro. Pre Miklíka to bol pätnásty zásah v reprezentačnom drese. "Nemôžeme byť spokojní. Súper nás predčil vo viacerých veciach. Do zajtra máme čo zlepšovať. Nemôžem byť spokojný s gólom, keď sme prehrali. Do turnaja sme išli s cieľom, že chceme uspieť a postúpiť do finále. Nepodarilo sa, máme čo zlepšovať," tvrdil po stretnutí útočník Amuru Chabarovsk. 

 

Za najlepšieho hráča Slovenska vyhlásili obrancu Juraja Mikuša, ocenenie ho trochu prekvapilo. Samotná hra až tak nie. "Predpokladali sme, že to bude vyrovnaný zápas a bude rozhodovať jeden gól. Rozhodla druhá tretina, v ktorej sme hrali pasívne a boli sme často vylučovaní. V závere nám veľmi pomohol kontaktný gól. Bolo vidieť, že keď sme začali nahadzovať puky a napádať súpera v ich pásme, začali mať problémy. Mali sme to praktizovať oveľa skôr a nie až v záverečných minútach," povedal Juraj Mikuš. 

 

Slovensko nevyhralo nad Bieloruskom od 12. apríla 2013, od tohto dátumu prehralo so súperom už štvrtýkrát. Po piatku je bilancia zo vzájomných stretnutí naďalej v prospech Slovenska (25 zápasov - 14 víťazstiev, 1 remíza, 10 prehier, skóre: 66:41). V piatok podvečer sa nemohol sťažovať na nedostatok práce brankár Július Hudáček. Hasil po chybách spoluhráčov a bol oporou slovenského tímu. Góly dostal po tvrdých strelách súperov v presilovkách. "Prvá bola priama a nemal som na ňu veľmi nárok. Pri druhej zasa bieloruský strelec strieľal po ľade a puk tečoval do vinkľa Marek Ďaloga. Snažili sme sa a chceli so zápasom ešte niečo spraviť. Žiaľ, nepodarilo sa nám to,“ doplnil na zväzovom webe Július Hudáček. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies