Slováci do Írska aj so Škrtelom, Weiss: "Nesmieme prehrať"

NETKY.SK • 26 August 2011, 17:51 • 2 min
Slováci do Írska aj so Škrtelom, Weiss: "Nesmieme prehrať"

Slováci do Írska aj so Škrtelom, Weiss: "Nesmieme prehrať"

slovakia

left justify in out

img

Na blížiaci sa dvojzápas B-skupiny kvalifikácie EURO 2012 v Írsku (2. septembra) a doma s Arménskom (6. septembra) figuruje v nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie už aj stopér Martin Škrtel z FC Liverpool, ktorý sa po zranení lýtka len v stredu znova vrátil do súťažného diania. Tréner národného tímu Vladimír Weiss omilostil krídelníka Miroslava Stocha, ktorého vyradil z kádra pred augustovým prípravným zápasom v Rakúsku. Dôvodom bolo, že hráča Fenerbahce Istanbul v uliciach Nitry zastavila policajná hliadka a Stoch jazdiaci pod vplyvom alkoholu prišiel o vodičský preukaz.
      V Klagenfurte, kde Slováci 10. augusta v generálke na jesenný záver kvalifikácie zdolali Rakúšanov 2:1, presvedčil výkonom Karim Guédé. Stredopoliar tmavej farby pleti v službách majstrovského Slovana Bratislava bude mať ďalšie šance predstaviť sa v drese s dvojkrížom na prsiach v Dubline, resp. o štyri dni neskôr v Žiline. V 22-člennom Weissovom menoslove na septembrový dvojzápas, ktorý môže posilniť šance postupu na finálový turnaj v Poľsku a na Ukrajine, nechýbajú dlhoročné opory Stanislav Šesták a so 4 gólmi najlepší strelec slovenského tímu na vlaňajších MS v Juhoafrickej republike Róbert Vittek. Z Corgoň ligy dostali dôveru štyria hráči - slovanisti Guédé, Žofčák, Šebo a rekordér v počte štartov za národný tím Miroslav Karhan zo Spartaka Trnava. Zraz slovenskej reprezentácie je v pondelok 29. augusta o 12.00 h na tradičnom mieste v seneckom Hoteli Dolphin.
      Vladimír Weiss: "Myšlienkami som už pri reprezentácii. Myslím si, že zápas v Írsku bude podobný ako včerajší so Slovanom v Ríme. Možno to nebude rozhodujúci zápas skupiny, ale veľa napovie. My, Rusi aj Íri už totiž hráme o všetko. V nominácii je 20 hráčov a dvaja brankári, teda to najlepšie, čo Slovensko momentálne má. Verím, že hráči prídu na zraz s čistou hlavou. Chceme sa v domácich podmienkach tri dni dobre pripraviť a potom dva dni v samotnom Írsku." O najbližšom súperovi zo "zeleného ostrova" prezradil kormidelník SR viac: "Íri majú výborné mužstvo, s dušou a bojovným srdcom, za sebou budú mať fantastických divákov, hrať sa bude na úžasnom štadióne. Dvanásty hráč je pre súpera výhoda, ale keď budeme hrať dobre, domáci môžu znervóznieť. Bude to zápas o emóciách v prekrásnej atmosfére, na čo sa tešíme. Verím, že neprepadneme davovej panike Írov, podáme dobrý výkon a dosiahneme dobrý výsledok. Musíme hrať to, na čo máme a proti akému súperovi hráme, ale určite chcem hrať na víťazstvo. V prípade remízy je všetko otvorené, ak by sa nám podarilo vyhrať, mali by sme výbornú pozíciu. Nesmieme v Írsku prehrať, lebo naša šanca na prvé miesto by sa zmenšila. Verím, že po dobrom vstupe s Írskom nájdeme v Žiline lojálneho fanúšika, lebo v hlave mi už víria myšlienky aj na zápas s Arménskom."
      Slováci sú s 13 bodmi na čele tabuľky, ale Rusko a Írsko majú rovnaký počet bodov a lepšie skóre. V prospech SR hrá momentálne lepšia bilancia vzájomných zápasov s týmito súpermi. Kvalifikáciu EURO 2012 začalo Slovensko vlani na jeseň impozantne víťazstvami nad Macedónskom a v Rusku (obe 1:0), nasledovala však prehra 1:3 v Arménsku a domáca deľba bodov s Írskom (1:1). V marci a júni tohto roka vyhrali Marek Hamšík a spol. nad Andorrou dvakrát tesne 1:0.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona