Slováci do historickej premiéry v ČR zrejme bez Rajeka

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 13:06 • 2 min
Slováci do historickej premiéry v ČR zrejme bez Rajeka

Slováci do historickej premiéry v ČR zrejme bez Rajeka

slovakia

left justify in out

Tréner slovenskej reprezentácie amerických futbalistov Ľudovít Gálka považuje historickú premiéru jeho zverencov 8. augusta o 19.00 h v pražskej Synot Tip Aréne proti domácemu Česku za ďalší dôležitý krok etablovania tohto športu pod Tatrami. Americký futbal sa síce na Slovensku hrá už 16 rokov, až teraz sa však uvažuje nad vytvorením oficiálnej riadiacej asociácie s postupným začlenením do medzinárodných štruktúr.
Slováci dostali pozvánku na prvý zápas z ČR, kde v tamojšej Českej lige amerického futbalu (ČLAF) dlhé roky dôstojne pôsobil a pôsobí prvý a najúspešnejší slovenský klub Bratislava Monarchs. "Zápas v Česku bude historický aj pre nás, aj nášho súpera. My odohráme vôbec prvý medzištátny duel, Česi, ktorí pripravujú nový tím na B-kategóriu ME 2013, sa prvýkrát predstavia na domácej pôde. V Prahe chceme uspieť predovšetkým predvedenou hrou. Ak zanecháme dobrý dojem, radi by sme zorganizovali odvetu v Bratislave ešte tento rok," informoval na štvrtkovej tlačovej konferencii tréner SR Gálka. Po jeho boku sa na stretnutí s médiami zúčastnili aj zástupcovia ďalších klubov, ktoré dodali do reprezentácie hráčov.
Štyridsaťpäťčlenný káder tvoria hráči šiestich slovenských klubov – Bratislava Monarchs (Milan Múdry), Nitra Knights (zástupca Matej Gašperan), Zvolen Patriots (Michal Marko), Trnava Bulldogs (Lukáš Vittek), Topoľčany Kings (Ivan Herda) a Smolenice Eagles (Ivan Labuda). Najväčšie zastúpenie bude mať bratislavský tím, ktorý od roku 1996 úspešne účinkuje v lige amerického futbalu v Čechách. V roku 2004 sa dokonca Gálkovi zverenci dostali až do finále ligy.
Slovenský výber sa zrejme bude musieť zaobísť bez služieb jednej z jeho najväčších hviezd Viktora Rajeka, ktorý laboruje so zranením. "Uvidíme, či sa nám ho podarí dať do poriadku, momentálne ale pripravený nie je. Tím sa skladal postupne na prípravných kempoch, kde hráči absolvovali fyzické testy. Začalo približne 86 futbalistov, v piatok a v sobotu na Istrocheme prebehnú posledné previerky," dodal tréner Slovákov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies