Slováci dnes proti Švédom v zostave s náhradníkmi

NETKY.SK • 26 Marec 2013, 09:54 • 2 min
Slováci dnes proti Švédom v zostave s náhradníkmi

ŽILINA - Tréneri slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Griga a Michal Hipp uviedli na pondelkovej tlačovej konferencii, že v utorkovom prípravnom zápase proti Švédsku v Žiline (začiatok o 20.15 h) dostanú príležitosť hráči, ktorí nemali v predchádzajúcich dueloch priestor ukázať sa.

slovakia

left justify in out

To sa odrazilo aj v zložení základnej jedenástky, od začiatku nastúpi aj trojica futbalistov českého klubu FC Viktoria Plzeň. "Ako sme avizovali po zápase s Litvou, zajtra chceme dať príležitosť hráčom, ktorí boli na lavičke a ktorých sme dlhšie nevideli. Je pre nás dôležité, aby ukázali, že by mohli byť do zostávajúcich kvalifikačných zápasov dobrými konkurentmi a dostanú hráčov, ktorí hrajú pravidelne, pod tlak," povedal Griga. Aj v švédskej nominácii prišlo k zmenám, niektorí skúsení hráči dostali možnosť vynechať konfrontáciu proti Slovensku. Ako je známe, pod Dubeň nepricestuje najväčšia hviezda severanov Zlatan Ibrahimovič, a tréner Erik Hamrén dá šancu hráčom, ktorí nehrali v prechádzajúcich kvalifikačných stretnutiach. "Podobne zmýšľame aj my, ale napriek tomu verím, že zajtra uvidíme dobrý zápas. Švédi sa prezentujú dobrou organizáciou hry, kompaktnosťou v defenzíve, s obľubou využívajú svoje fyzické parametre," vyjadril sa Hipp.

Niektorí hráči mali údajne po zápase s Litvou drobné zdravotné problémy a mali aj určité úľavy v tréningových jednotkách. "Nejdeme v najsilnejšej zostave. Je pre nás dôležité odohrať kvalitný zápas, uhrať dobrý výsledok. V prvom rade chceme vidieť súčasnú formu hráčov, ktorí nastúpia," dodal Griga. 

Slovákom bude chýbať v najbližšom kvalifikačnom dueli proti Lichtenštajnčanom (7. júna) Martin Škrtel s Martinom Jakubkom a aj preto budú tréneri v utorok sledovať výkon stopéra Plzne Mariána Čišovského. "To isté platí pre útočníkov na hrote, aký dojem urobí Bakoš, prípadne ostatní útočníci. Bude to dôležitý zápas aj pre Lásika a Guldana, aby dostali trochu pod tlak Pečovského. Ak sa nič nestane, tak Perniš bude chytať celý zápas. Je v tíme dvojkou a asi rok nechytal. Chceme ho vidieť, dáme mu celých 90 minút," uviedol Hipp, ktorého doplnil Griga: "Nálada po zápase s Litvou nebola optimálna, veľa sme sa s hráčmi rozprávali. Máme však tri body na baráž, takže nie je čas zabaliť to. Chceme bojovať o každý bod." 

Základná zostava SR proti Švédsku: Perniš - Pauschek, Škrtel, Čišovský, Čech - Lásik, Ľ. Guldan - Hamšík, Hološko, M. Bakoš - Michal Ďuriš



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies