Slováci dávajú do hazardu čoraz viac, vlani minuli viac ako 3 miliardy eur

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 15:56 • 2 min
Slováci dávajú do hazardu čoraz viac, vlani minuli viac ako 3 miliardy eur

BRATISLAVA - Objem prijatých vkladov do hazardných hier v minulom roku na Slovensku vzrástol o takmer pätinu.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov finančnej správy totiž vlani na Slovensku ľudia do hazardu vložili 3,037 mld. eur, čo v porovnaní s rokom 2014 znamenalo nárast o 19,9 %. Na výhrach bolo z toho vlani vyplatených 2,321 mld. eur, kým rok predtým to bolo 1,904 mld. eur.


Prirodzene tak rástol aj príjem štátu z hazardných hier. Odvod do štátneho rozpočtu v minulom roku predstavoval 169,8 mil. eur, čo v medziročnom porovnaní predstavovalo nárast o vyše 16 %. Podľa finančnej správy za rastúcimi odvodmi z hazardných hier do štátneho rozpočtu vlani stáli predovšetkým vyššie odvody z kurzových stávok a videohier.


Pri kurzových stávkach sa pritom odvod vypočítava z hernej istiny, ktorú predstavujú prijaté vklady. Nárast odvodu pri videohrách súvisí podľa finančnej správy s nárastom počtu terminálov, pričom za každý terminál je prevádzkovateľ povinný platiť paušálny odvod vo výške 4 200 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies