Slováci čoraz menej využívajú odklad platenia dane

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 16:12 • 2 min
Slováci čoraz menej využívajú odklad platenia dane

BRATISLAVA - Slováci čoraz menej využívajú odklad platenia dane či splátkový kalendár. V minulom roku túto možnosť využilo takmer 60 občanov a firiem.

slovakia

left justify in out

Tento rok ich je za šesť mesiacov o 90 % menej. Vyplýva to z údajov Finančného riaditeľstva (FR) SR.
     

O možnosť zaplatiť daň v splátkach alebo odložiť splatnosť dane musí daňovník požiadať svojho správcu dane. K žiadosti však musí priložiť navrhovaný harmonogram splátok, analýzu o ekonomickej a finančnej situácii daňovníka, záložné právo k dlžnej sume v prospech finančnej správy, ako aj doklad o uhradení správneho poplatku alebo kolky vo výške 9,5 eura.
     

Za dobu povoleného odkladu alebo platenia dane v splátkach zaplatí daňovník úrok zo sumy odkladu dane alebo zo sumy povolenej splátky. "Pri výpočte je rozhodujúca základná úroková sadzba Európskej centrálnej banky. Samotný úrok sa počíta ako trojnásobok tejto sadzby," priblížila v správe pre médiá hovorkyňa FR SR Patrícia Macíková s tým, že úrok sa vypočíta za každý deň povoleného odkladu alebo povoleného platenia dane v splátkach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies