Slováci chcú v Rusku bodovať, domáci musia žehliť imidž-PREHĽAD

NETKY.SK • 6 September 2010, 11:43 • 2 min
Slováci chcú v Rusku bodovať, domáci musia žehliť imidž-PREHĽAD

Slováci chcú v Rusku bodovať, domáci musia žehliť imidž-PREHĽAD

slovakia

left justify in out

img

Slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká v utorok 7. septembra mimoriadne dôležitý zápas na pôde hlavného favorita B-skupiny kvalifikácie EURO 2012. Duel s Ruskom, 16. tímom v rebríčku FIFA, má výkop o 19.00 h miestneho času (na Slovensku sú o dve hodiny menej) na štadióne Lokomotivu Moskva s kapacitou 28.800 miest. Hlavným rozhodcom je Belgičan Frank de Bleeckere.
Slováci v príprave na zápas nič nepodcenili a do metropoly Ruskej federácie sa presunuli už v nedeľu popoludní. Vracať domov by sa chceli vysmiati: "Ideme hrať ťažký zápas, ale tešíme sa na neho. Sme v dobrej nálade po ťažkom, ale dôležitom víťazstve nad Macedónskom. Chceme v Rusku ukázať dobrú hru a pobiť sa o víťazstvo," povedal tréner Vladimír Weiss, ktorému vrásky zo zlého zdravotného stavu útočníkov (z nominácie vypadli Šesták a najnovšie Oravec) mierne vyhladil Róbert Vittek. Najlepší strelec tímu na nedávnych MS už absolvoval dva tréningy s mužstvom a mal by byť k dispozícii na utorkový zápas, aj keď na celých 90 minút si ešte netrúfa. Zastúpiť by ho však mohol jeho spoluhráč z ofenzívy Filip Hološko, ktorý nesklamal trénerovu dôveru a v piatkovom dueli s Macedónskom strelil víťazný gól. "Aj minulú kvalifikáciu sme odštartovali dobre, lenže vtedy sme v druhom zápase prehrali v Slovinsku. Teraz nechceme, aby sa história opakovala. Do Ruska sme prišli s tým, že tu chceme získať aspoň bod," povedal Hološko pre TASR.
Ruský futbal je slovenskému kormidelníkovi dôverne známy. Rok a pol totiž pôsobil v Saturne Moskovská oblasť, kde si urobil dobré meno. "Ruský futbal je výborný, pre mňa jeden z najlepších v Európe. Hráčsky, trénersky, ale aj čo sa týka podmienok," vyhlásil Weiss. Na margo zmien v zostave oproti duelu s Macedónskom nechcel prezradiť konkrétne mená, ale Slováci pravdepodobne začnú s dvoma štítovými stredopoliarmi - Zdenom Štrbom a Jurajom Kuckom, čím by zo základnej zostavy vypadol Marek Sapara. Na pravej strane obrany by Petra Pekaríka mohol nahradiť defenzívnejší "robotník" Radoslav Zabavník.
Holandský kouč na lavičke ruskej "zbornej" Dick Advocaat je vo funkcii tretí mesiac a za sebou má len dva zápasy. V augustovej generálke na kvalifikáciu zdolali jeho zverenci Bulharsko 1:0 a ostrý štart na pôde Andorry výsledkovo vyšiel Advocaatovi tiež. Herne to však už s Rusmi také ružové nebolo, aj sám kormidelník ocenil výkon svojho tímu z desaťbodovej stupnice na šesť: "Dal by som šestku. Jednoducho sme odohrali dobrý zápas a uhrali dobrý výsledok. V Andorre možno budú mať problémy aj ďalšie mužstvá z našej skupiny." V Andorre sa však diali iné veci - hráči si "užili" jablkovú kanonádu i fašistické pokriky od fanúšikov, no súčasne aj kritiku zo strany ruských médií, keďže odbojkotovali stretnutie s novinármi. Nepohodou v ruskom tíme sa však Vladimír Weiss nechcel nechať ukolísať: "V utorok to bude iný zápas ako ten, ktorý hrali Rusi v Andorre. Hráme na krásnom štadióne pred výborným publikom. Ak sa stretnú dve dobré mužstvá, hrajú vždy lepšie."
Doterajšie vzájomné zápasy futbalových reprezentácií Slovenska a Ruska v novodobej histórii po roku 1993 vypovedajú o vyrovnanej bilancii. Spolu sa obe mužstvá stretli päťkrát, pričom až v troch prípadoch sa zrodil nerozhodný výsledok, raz boli úspešní Rusi a raz zasa Slováci.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona