Slováci cestujú na jeseň najmä do Egypta

NETKY.SK • 25 September 2018, 13:30 • 2 min
Slováci cestujú na jeseň najmä do Egypta

Bratislava - Aj po konci hlavnej dovolenkovej sezóny majú slovenskí turisti záujem o cestovanie k moru. Dopyt po zájazdoch do teplých krajín na jeseň je v porovnaní s minulým rokom zatiaľ o 75 percent vyšší. Okrem Egypta a Turecka majú Slováci záujem aj o exotické destinácie, akými sú Omán alebo Kapverdy.

slovakia

left justify in out

Kým záujem o klasické európske destinácie na jeseň opadá, obľuba Egypta a Turecka u slovenských turistov v období od septembra do novembra stúpa. "Dovolenku v Egypte na jeseň si zatiaľ kúpilo 2,5 krát viac turistov ako v rovnakom období vlaňajška. Záujem o Turecko je v porovnaní s minulým rokom dvojnásobný. Priemerné ceny zájazdu na osobu sa pritom príliš nezmenili a pohybujú sa do 600 eur," uviedol marketingový riaditeľ cestovnej agentúry Michal Tůma.

 

S koncom letnej sezóny však rastie aj záujem o exotické destinácie. U Slovákov tento rok vedie Omán, Kapverdy alebo Spojené arabské emiráty. Väčšina cestovateľov na svoju cestu uprednostňuje leteckú prepravu. Viac ako 70 percent turistov si dopraje all inclusive služby. "Čoraz viac ľudí vyžaduje aj ultra all inclusive zájazdy, ktoré okrem neobmedzenej konzumácie jedla po celý deň často zahŕňajú aj konzumáciu alkoholu. Poňatie all inclusive služieb sa v jednotlivých hoteloch líši, zariadenia v Egypte alebo exotických destináciách sú ale prvotriednymi službami v oblasti stravovania známe," povedal Tůma.

 

Takmer polovica cestujúcich si dovolenky užije v päťhviezdičkových hoteloch, tie tento rok zvolilo zatiaľ o 85 percent osôb viac ako v rovnakom období vlaňajška. Cestovatelia na dovolenke strávia najčastejšie osem dní, za ktoré zaplatia priemerne 598 eur na osobu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela halmova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies