Slováci budú môcť za letenky platiť virtuálnou menou bitcoin

NETKY.SK • 26 September 2014, 16:42 • 2 min
Slováci budú môcť za letenky platiť virtuálnou menou bitcoin

BRATISLAVA - Za letenky budú môcť Slováci zaplatiť už aj virtuálnou menou bitcoin. Možnosť využívať virtuálnu menu zavádza portál zameraný na vyhľadávanie a rezerváciu letov FlyHi.sk.

slovakia

left justify in out

"Rozhodli sme sa dať našim zákazníkom možnosť používať virtuálnu menu a rozšíriť tak spektrum pohodlného a bezplatného spôsobu vyúčtovania," uviedol v správe pre médiá Andrius Buinovskis, riaditeľ firmy UAB Interneto partneris, ktorá portál vlastní.
     

Podľa Buinovskisa bitcoiny sa už vo veľkej miere používajú na celom svete, na Slovensku sú však stále neobvyklou novinkou a preto zákazníci majú len obmedzené možnosti pohodlného používania tejto alternatívnej meny. "Ľudia, ktorí nakupujú cez internet, sú veľmi otvorení novinkám. Virtuálne služby si vyberajú tak, aby ušetrili svoj čas," myslí si Buinovskis. Dúfa tiež, že nový spôsob platby za letenky obráti na seba pozornosť tých novátorských cestovateľov, ktorí do tejto chvíle podobné služby nepoužívali, napriek tomu, že hľadali možnosť platiť novou menou.
     

Spoločnosť, ktorá vlastní portál FlyHi.sk, má každý mesiac výdavky presahujúce 150.000 litov (43.443 eur), ktoré súvisia s údržbou peňažných operácií, akými sú zmenárenské služby, kolísanie kurzov, elektronická krádež, dane z bankových a kartových operácií. Spoločnosť preto dúfa, že keď bude aktivovaná jediná mena bitcoin, umožní jej to ľahšie sa presadiť na zahraničných trhoch, napomôže to vyhnúť sa elektronickej krádeži a významnou mierou budú optimalizované výdavky za uskutočnené operácie. "Predpokladáme, že v budúcnosti približne každý desiaty cestujúci lietadlom zaplatí za svoju letenku bitcoinmi," tvrdí Buinovskis.
     

Tiež pripomína, že na svetovom turistickom trhu platba bitcoinmi od tohtoročného leta už nie je novinkou. "Túto digitálnu menu akceptujú i také celosvetovo známe internetové cestovné kancelárie, ako sú Expedia alebo Cheapair.com. Pred niekoľkými týždňami oznámili i lotyšské aerolínie AirBaltic zavedenie bitcoinov do zoznamu akceptovaných platobných mien," priblížil Buinovskis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies