Slováci budú môcť v bločkovej lotérii vyhrať 10-tisíc

NETKY.SK • 26 August 2013, 16:02 • 2 min
Slováci budú môcť v bločkovej lotérii vyhrať 10-tisíc

BRATISLAVA – Slováci budú môcť od 1. septembra zaregistrovať svoje nákupné bločky do Národnej bločkovej lotérie (NBL). Občania v nej budú môcť vyhrať peňažné aj vecné ceny, pričom najvyššia výhra bude vo výške 10.000 eur a vecná cena v podobe motorového vozidla.

slovakia

left justify in out

"Kľúčovou agendou Ministerstva financií SR, ako aj vlády je boj s daňovými únikmi. Bločkovú lotériu vnímame ako šancu, ktorá umožní prinášať osvetu, má obrovský edukačný potenciál a môže sa stať nástrojom šírenia daňovej osvety. Od 1. septembra bude bloček z registračnej pokladnice žrebovateľný a občan bude môcť za tento doklad vyhrať ďalšie peniaze," priblížil na dnešnej tlačovej konferencii minister financií Peter Kažimír (Smer-SD). Podľa jeho slov sa tak ľudia budú viac zaujímať o pokladničné doklady, najmä o to, či sú pravé. "Spoliehame sa aj na samotných podnikateľov, aby mohli potvrdiť svoju férovosť tým, že bezproblémovo vydávajú doklady," doplnil.

Do žrebovania sa bude môcť od budúceho mesiaca zapojiť každý občan SR, ktorý má viac ako 18 rokov a má k dispozícii platný doklad z elektronickej registračnej pokladne v hodnote viac ako jedno euro. Bloček však nebude môcť byť starší ako dva mesiace a musí byť vystavený po 1. septembri 2013. "Bloček by mal spĺňať aj všetky zákonné predpoklady. Chceme šíriť daňovú osvetu medzi občanmi Slovenskej republiky a vtiahnuť širokú verejnosť do boja proti daňovým únikom," zdôraznil Kažimír. Od 16. septembra budú môcť občania tieto doklady registrovať do lotérie. Prvé žrebovanie sa uskutoční 30. septembra.

Bude pritom viac spôsobov, ako svoje bločky do lotérie zaregistrovať. Ide o zberné miesta spoločnosti Tipos, internetovú stránku bločkovej lotérie, pokladničné doklady však budú môcť do žrebovania zaregistrovať aj prostredníctvom mobilnej aplikácie alebo zaslaním SMS. Každý bloček však môžu do žrebovania prihlásiť len jedenkrát. "Nevyhnutné poplatky spojené s registráciou bločku sú v rámci zbernej siete spoločnosti Tipos. Je to kvôli tomu, že túto zbernú sieť tvoria tretie osoby," vysvetlil generálny riaditeľ Tiposu Ladislav Kriška. Za registráciu každého bločku prostredníctvom zberného miesta tak občania zaplatia 0,20 eura. Registrácia prostredníctvom mobilných aplikácií je bezplatná, za registráciu cez SMS zaplatia 0,12 eura.

Každý platne zaregistrovaný bloček do lotérie má dve šance na výhru – prvú a druhú šancu. Prvá šanca sa  bude žrebovať každých 14 dní, spravidla v pondelok. Vyžrebovaných bude desať výhercov. Najvyššia možná výhra bude vo výške 10.000 eur. Druhá šanca sa bude žrebovať každých 28 dní, taktiež v pondelok. V tomto kole budú môcť občania vyhrať motorové vozidlo alebo finančnú odmenu. "Snažíme sa nájsť partnerov pre túto národnú lotériu. V prvom kole sme boli úspešní. Podarilo sa nám nájsť partnerov a minimálne v prvom kalendárnom mesiaci žrebovania hry druhá šanca bude v hre osem motorových vozidiel v sume 80.000 eur, za ktoré štát ani spoločnosť Tipos nebude musieť platiť," dodal Kriška.

Celkovo národná lotériová spoločnosť Tipos každý druhý týždeň rozdá na výhrach 20.000 eur a raz mesačne bude možné v lotérii v rámci druhej šance vyhrať osem áut alebo osem cien v hodnote 10.000 eur pre každý kraj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies