Slováci budú hrať s Litvou na výhru, Ďurica: Už sa rozbiehame

NETKY.SK • 10 November 2016, 10:43 • 2 min
Slováci budú hrať s Litvou na výhru, Ďurica: Už sa rozbiehame

BRATISLAVA - Vo štvrtom kvalifikačnom zápase MS 2018 v Rusku sa od slovenských futbalistov v piatok v Trnave proti Litve očakáva plný bodový zásah. Slováci nie sú v F-skupine v komfortnej situácii, na úvod prehrali doma s Anglickom a v Slovinsku 0:1, stavať sa ale dá na domácej výhre 3:0 nad Škótskom. Tréner Ján Kozák po nej skonštatoval, že jeho tím musí stále pokračovať v zdolávaní kvalifikačných oponentov, ak chce reálne pomýšľať na postup na mundial.

slovakia

left justify in out

Duel s Litvou (piatok 11. novembra, ŠAM, 20.45 h.) je pre Slovákov v tomto kalendárnom roku v kvalifikácii posledným. V marci toho budúceho hrajú na Malte, v júni v Litve a v septembri ich čaká dvojzápas doma so Slovinskom a v Anglicku. V tabuľke sú momentálne na 5. pozícii, lídrom je favorit na priamy postup z 1. miesta Anglicko so 7 bodmi, no na druhú Litvu strácajú Slováci len dva body. "Litva odohrala v kvalifikácii tri zápasy a ešte neprehrala. Dokonca si dovolím tvrdiť, že stratila štyri body, keď nezvládla závery zápasov so Slovinskom a Škótskom. Vyššia kvalita je na našej strane, ale musíme ju potvrdiť na ihrisku," povedal pred zápasom lodivod osemfinalistu letných ME vo Francúzsku.

 

Slováci doteraz odohrali s Litvou len dva vzájomné zápasy, oba v kvalifikácii MS 2014 remizovali 1:1. Kouča Kozáka ich momentálny kvalitný herný prejav zaskočil, o to dôležitejšia bude dobrá príprava na hráčov jeho mladého trénerského kolegu Edgarasa Jankauskasa: "Hrajú veľmi tímovo a kombinačne. Som prekvapený, v akej výške idú do protiútokov. Je tam sebavedomie. Ich herným prejavom som bol až zaskočený. Je to však o nás, ako dokážeme eliminovať ich silné stránky a presadiť sa našimi schopnosťami."

 

Do národného tímu sa po obvinení od polície vrátil krídelník Vladimír Weiss, po zranení je už k dispozícii obranca berlínskej Herthy Peter Pekarík. Chýbajú rekonvalescenti Ondrej Duda (Hertha), Norbert Gyömbér (Delfino Pescara) a stredopoliar MŠK Žilina Viktor Pečovský. Kozák na to zareagoval vytiahnutí hráčov z úspešnej reprezentácie do 21 rokov Stanislava Lobotku (FC Nordsjaelland) a Matúša Bera (Trabzonspor). Opuchnutý palec na ľavej nohe trápi skúseného obrancu Jána Ďuricu z Trabzonsporu. Ako jeden z lídrov tímu si zvýšený tlak na tím nepripúšťa. "Každá kvalifikácia sa môže začať všelijako. Môže sa začať dobre alebo horšie. Kvalifikácia na Francúzsko sa začala výborne, zdolali sme Ukrajinu i Španielsko. Teraz sa vlak možno rozbieha ťažšie, ale koniec možno bude o to krajší. Dúfam, že to tak bude. Prvé dva zápasy nevyšli podľa našich predstáv, ale potom prišlo Škótsko a zasa sme sa nakopli. Cesta je strašne dlhá, ešte je veľa zápasov, treba byť trpezlivý. Najbližší krok je Litva, bude to ťažký zápas, ale verím, že to zvládneme," povedal TASR Ďurica.

 

Zápas s Litvou povedú rozhodcovia z Grécka na čele s hlavným Anastasiosom Sidiropoulosom. Asistentmi na čiarach budú Polichronis Kostaras a Lazaros Diiviitriadis, v úlohe štvrtého rozhodcu sa predstaví Alexandros Aretopoulos. V priamom prenose ho bude vysielať RTVS. V Trnave sa očakáva návšteva okolo desaťtisíc fanúšikov, vstupenky sa stále dajú zakúpiť prostredníctvom internetu či priamo na štadióne.

 

S rokom 2016 sa Slováci rozlúčia na viedenskom štadióne Ernsta Happela v utorok 15. novembra prípravným súbojom s Rakúskom (20.45 h).

 

kvalifikácia MS 2018, F-skupina:

piatok 11. novembra o 20.45 SEČ:

Trnava

SLOVENSKO - Litva /rozhoduje: Anastasios Sidiropoulos (Gr.)/

Londýn

Anglicko - Škótsko /Cüneyt Çakir (Tur./

Ta'Qali

Malta - Slovinsko /Paweł Raczkowski (Poľ.)/

tabuľka:

1. Anglicko 3 2 1 0 3:0 7

2. Litva 3 1 2 0 5:3 5

3. Slovinsko 3 1 2 0 3:2 5

4. Škótsko 3 1 1 1 6:5 4

5. SLOVENSKO 3 1 0 2 3:2 3

6. Malta 3 0 0 3 1:9 0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies