Slováci boli na Európskej prehliadke vedecko-technických projektov úspešní

NETKY.SK • 7 August 2018, 20:31 • 2 min
Slováci boli na Európskej prehliadke vedecko-technických projektov úspešní

BANSKÁ BYSTRICA – Slováci sa vrátili z 12. ročníka júlovej európskej prehliadky vedecko-technických projektov detí a mládeže - Expo Sciences Europe (ESE) z poľskej Gdyne s úspechom.

slovakia

left justify in out

Slovensko zastupovalo sedem projektov deviatich autorov, troch úspešných účastníkov Stredoškolskej odbornej činnosti vyslal AMAVET a štyroch pripravili členovia banskobystrického občianskeho združenia Vedecká hračka. Informovala Beata Puobišová, predsedníčka združenia Vedecká hračka.

 

Podľa nej na prehliadke prezentovalo 300 účastníkov od 12 do 25 rokov z 27 krajín výsledky 115 vedecko-technických prác.

 

"Po prvý raz mali všetci účastníci a návštevníci nesúťažného festivalu možnosť hlasovať o najlepší projekt. Ako Best Project ESE vyhodnotili Kryštalizáciu a dotyk svetla, ktorý pod vedením Lucie Dovalovej, učiteľky a vedúcej krúžku Kremík, prezentovali a obhájili Kristína a Klára Dovalové z Badína pri Banskej Bystrici," zdôraznila Puobišová.

 

Ako dodala, slovenskí žiaci boli najúspešnejší aj v kvíze o Poľsku. Dospelí Poliaci boli tretí.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona