Slováci bilancovali sezónu, Lomnický: Vyšlo mi takmer všetko

NETKY.SK • 8 Október 2014, 17:07 • 2 min
Slováci bilancovali sezónu, Lomnický: Vyšlo mi takmer všetko

BRATISLAVA - Ako pozitívnu zhodnotili elitní slovenskí atléti bilanciu uplynulej sezóny 2014. Na pôde Národného športového centra (NŠC) v Bratislave sa za uplynulým ročníkom obzreli kladivár Marcel Lomnický, bežci Jozef Repčík a Lucia Hrivnák-Klocová.

slovakia

left justify in out

Príslušnosť k absolútnej svetovej špičke potvrdil v roku 2014 najmä Lomnický. Sedemnásť štartov pretavil v osem víťazstiev, zlepšil si osobný rekord na 79,16 m a v prestížnom rebríčku Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) bol ešte v priebehu augusta na výbornom štvrtom mieste. V závere sezóny ho napokon klasifikovali na  konečnej piatej priečke. "Môžem povedať, že mi vyšlo takmer všetko. Vytvoril som si nový osobný rekord, na kontinentálnom šampionáte som sa dostal do užšieho finále," zbilancoval uplynulý ročník Lomnický, ktorý polovicu z desiatich najlepších výkonov kariéry dosiahol v roku 2014. Kladivár, ktorý na ME v Zürichu obsadil siedme miesto, je v atletickom svete raritou. Už štvrtý rok sa totiž pripravuje sám, bez trénera. "Sám som si vypracoval tréningový plán. Techniku hádzania mám už dlhšie stabilnú, viem, na čom mám zabrať v posilňovni. Ak potrebujem, poradím sa s odborníkmi iba v technických detailoch. Jednoducho povedané, vystačím si sám," dodal 27-ročný Nitran. V určení cieľov pre rok 2015 už má jasno. "Vrcholom sezóny bude augustový svetový šampionát v Pekingu. Určite sa tam chcem prebojovať do užšieho finále a vybojovať čo najlepšie umiestnenie. Okrem toho mám v pláne konečne prekonať 80-metrovú hranicu. Viem, že o tom hovorím už dlhší čas, ale teraz cítim, že nastal ten správny moment," naznačil svoje ambície Lomnický.
     

Siedmym miestom na ME v Zürichu sa mohol po skončení sezóny pochváliť aj Jozef Repčík, ktorý kvalitný výsledok dosiahol v behu na 800 metrov. V roku2014 sa postavil na štart v dvanástich pretekoch, z toho štyrikrát zabehol trať pod 1:47 min. Dvakrát dosiahol čas 1:45,37. Koncom septembra oslavoval úspech aj v osobnom živote, keď sa mu do rodiny narodila dcérka Linda. "Aj ja hodnotím sezónu úspešne. Úvod roka mi síce nevyšiel podľa predstáv, ale všetko bolo smerované na vrchol ročníka, ktorým bol šampionát vo Švajčiarsku. Dokázal som si, že mám na to, aby som behával časy na hranici 1:45 min. Na to však musím pretekať s tými najlepšími," uviedol Repčík a dodal, že už teraz má naplánovanú prípravu až do mája 2015. "Okrem MS v Pekingu pocestujem aj na halové ME do Prahy. Hala mi síce nevyhovuje, najmä tá pražská pre mňa ako vyššieho atléta nie je úplne ideálna, ale keďže svetový šampionát je na programe až koncom leta, rozhodol som sa vyplniť pauzu súťažením v Prahe. V Pekingu by som sa veľmi rád prebojoval medzi najlepších šestnásť, čo je v osemstovke veľký úspech, pretože túto disciplínu robí celý svet, nie je doménou iba jedného kontinentu. Zároveň by som chcel vylepšiť slovenský rekord, v súčasnosti ma od neho delia štyri desatiny sekundy,"  vyjadril sa Repčík.

     

Najlepšia slovenská bežkyňa Lucia Hrivnák-Klocová sa na atletické ovály v roku 2014 vrátila po materskej prestávke. "Musím priznať, že návrat bol tažší, ako som očakávala. Napokon sa mi podarilo dostať na úroveň, ktorú som potrebovala, ale v budúcej sezóne chcem ísť do toho naplno. Príprava po pôrode bola dobrá, ale mesiac pred ME vo Švajčiarsku ma postihla črevná viróza. Ubralo mi to z formy a napokon som štart na šampionáte brala ako akúsi odmenu za tie útrapy pri návrate. Uvažovala som aj nad štartom v hale budúci rok, ale ani mne to prostredie nesedí a radšej sa budem pripravovať vonku. Samozrejme chcem štartovať na MS v Pekingu, ale to je ešte ďaleko. Syn Adam je ako živé striebro, uvidím, či budem mať pri ňom dostatok času na prípravu. Chcem sa však o to pokúsiť, lebo mojím hlavným cieľom zostáva účasť na OH 2016 v Brazílii," uzavrela hodnotenie Hrivnák-Klocová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies