Slováci bez Vitteka, Kozák o Švajčiarsku a Islande: Tešíme sa

NETKY.SK • 9 November 2015, 15:54 • 2 min
Slováci bez Vitteka, Kozák o Švajčiarsku a Islande: Tešíme sa

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák privítal na pondelňajšom zraze v Senci 22 z celkového počtu 24 nominovaných hráčov, ktorých čaká prípravný dvojzápas so Švajčiarskom (piatok 13. novembra o 20.45 h v Trnave) a s Islandom (utorok 17. novembra o 20.45 h v Žiline). Z pôvodného kádra mu vypadol útočník Róbert Vittek z bratislavského Slovana. Najlepší strelec v histórii národného tímu sa zranil v sobotňajšom ligovom zápase so Senicou (2:1), keď už v 18. minúte musel striedať.

slovakia

left justify in out

Slovensko prípravnými zápasmi so Švajčiarskom a Islandom otvára po postupe na EURO 2016 do Francúzska novú kapitolu, ktorej leitmotívom bude čo najlepšie sa pripraviť na finálový turnaj. "Som rád, že v domácom prostredí privítame v priebehu štyroch dní mužstvá, ktoré tiež postúpili na ME do Francúzska. Čakajú nás dva kvalitné zápasy, na ktoré sa teším. Verím, že bude v Trnave aj v Žiline dobrá športová atmosféra. My sa na oba zápasy dobre pripravíme. Obaja naši najbližší súperi disponujú kvalitou. Švajčiari majú širší káder, Islanďania zasa 14 naozaj výborných hráčov, ktorí sú zohratí a hrajú tímovo, oduševnene. Sú to prípravné zápasy, ale pristúpime k nim s cieľom dosiahnuť čo najlepšie výsledky. Budem od hráčov žiadať maximálnu koncentráciu a výkon," povedal na zraze tréner Kozák, ktorý sa vyjadril aj na margo Vittekovej absencie: "Nominovali sme 24 hráčov, z kádra vypadol akurát Robo Vittek, ktorý nie je k dispozícii. Menšie problémy hlásil Viktor Pečovský, ktorý ani nehral v poslednom zápase s Ružomberkom. Uvidíme, ako sa jeho zdravotný stav zlepší. Ostatní hráči sú v poriadku, čakáme ešte na prílet Martina Škrtela."

 

Kozák s nomináciou neexperimentoval, siahol po osvedčených menách, ktoré vybojovali postup na šampionát: "Nie je čas a priestor na to, aby vyskočil niekto zo slovenskej ligy, prípadne zo zahraničia, aby niekto kvalitou tlačil na súčasných reprezentantov. Bol by som však rád, keby niekto vyskočil. Zápasov je však málo na skúšanie, v marci chceme hrať tiež dva prípravné zápasy a potom môžeme odohrať oficiálny zápas až po 30. máji, čo je tesne pred ostrým štartom ME. Chceme, aby sa chlapci dovtedy spolu čo najviac zohrali."

 

Stopér Ján Ďurica sa na oba zápasy teší, napätie z kvalifikácie opadlo: "Určite si v nich tréner niečo vyskúša. Postup máme vo vrecku, teraz sa chceme čo najlepšie pripraviť na samotný šampionát. Sú to kvalitní súperi a ktovie, možno sa s nimi stretneme vo Francúzsku. Každý zápas, či je to priateľský alebo kvalifikačný, chceme vyhrať a tieto nebudú výnimkou." Legionár Lokomotivu Moskva sa teší na nový štadión v Trnave, ktorý reprezentácia pokrstí v piatok proti Helvétom: "Naozaj som na neho zvedavý, videl som zatiaľ len jeho fotografie, ešte som na ňom nehral. Verím, že naša premiéra bude víťazná," dodal Ďurica, ktorý sa po zranení slabín cíti výborne a pravidelne nastupuje v drese svojho klubového zamestnvateľa. "Mám trénerovu dôveru, pravidelne hrávam, aj keď nabehnúť na cyklus troch zápasov v týždni nebolo jednoduché. Včera sme zdolali silný Zenit Petrohrad 2:0, takže som prišiel na zraz v dobrej nálade."

 

Duel v Trnave povedie hlavný rozhodca Čech Miroslav Zelinka, asistovať mu budú krajania Ondřej Pelikán a Jan Paták. Náhradným arbitrom bude Zbyněk Proske. Zápas v Žiline rozhoduje Poliak Pawel Raczkowski za pomoci krajanov Konrada Sapelu a Michala Obukowicza. Náhradným rozhodcom bude Slovák Ivan Kružliak.

 

SFZ koncom októbra spustil predaj vstupeniek na spomínané duely. Fanúšikovia, ktorí povzbudzovali národný tím pri postupovom triumfe 4:2 v Luxembursku, dostanú od zväzu darček v podobe voľnej vstupenky. Ceny lístkov na oba duely sa pohybujú od 10 do 18 eur.

 

Nominácia SR na prípravné zápasy so Švajčiarskom (13. novembra v Trnave, 20.45 h) a s Islandom (17. novembra v Žiline, 20.45 h):

brankári: Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Ján Novota (SK Rapid Viedeň)

obrancovia: Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (FC Dinamo Moskva), Norbert Gyömbér (AS Rím), Martin Škrtel (FC Liverpool), Dušan Švento (1. FC Kolín), Lukáš Tesák (FC Arsenal Tula)

stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (AC Miláno), Ján Greguš (FK Jablonec), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), Róbert Mak, Erik Sabo (obaja PAOK Solún), Stanislav Šesták (Ferencváros Budapešť), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava)

útočníci: Adam Nemec (Willem II Tilburg), Martin Jakubko (MFK Ružomberok), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň)

Náhradníci:

brankár: Martin Dúbravka (Esbjerg fB)

obrancovia: Ľubomír Michalík (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Lukáš Pauschek (Bohemians 1905 Praha), Branislav Niňaj (KSC Lokeren OV), Lukáš Štetina (FK Dukla Praha), Matúš Čonka (FC Spartak Trnava), Patrik Mráz (GKS Piast Gliwice)

stredopoliari: Filip Kiss (FK Haugesund), Karim Guédé (SC Freiburg), Róbert Pich (1. FC Kaiserslautern), Miroslav Stoch (Bursaspor)

útočníci: Marek Bakoš (FC Slovan Liberec), Filip Hološko (FC Sydney)

 

Realizačný tím:

tréner: Ján Kozák

asistent: Štefan Tarkovič

tréner brankárov: Miroslav Seman

kondičný tréner: Martin Rusňák

lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener

fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko

masér: Mário Prelovský

videoanalytik: Michal Slyško

kustód: Ján Beniak

technický vedúci: Róbert Tomaschek

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona