Slováci bez útočníka zdolávajú gigantov, Kozák: Zatiaľ to vychádza

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 13:21 • 2 min
Slováci bez útočníka zdolávajú gigantov, Kozák: Zatiaľ to vychádza

VICHY - Slovenská futbalová reprezentácia bez klasického hrotového útočníka zdolala už troch súperov zvučného mena.

slovakia

left justify in out

V kvalifikácii EURO 2016 zvíťazila v pamätnom žilinskom súboji nad Španielskom 2:1, keď v strede útoku podal vynikajúci výkon špílmacher Marek Hamšík. V predšampionátovej príprave tréner Ján Kozák v súboji s domácim Nemeckom poslal na hrot pôvodom stredopoliara Ondreja Dudu, ktorý síce gól nestrelil, ale aktívnou hrou a nabehanými kilometrami výraznou mierou prispel k víťazstvu 3:1 na úradujúcimi majstrami sveta.

 

Do tretice reprezentačnému trénerovi vyšiel ťah so zaradením neortodoxného útočníka priamo na finálovom turnaji EURO 2016 v súboji s Ruskom. Slováci opäť na hrote s Dudom zvíťazili 2:1 a oživili nádeje na postup do osemfinále. Kozák má na šampionáte k dispozícii dvoch klasických útočníkov - Michala Ďuriša a Adama Nemca. Treťou alternatívou je Stanislav Šesták lúčiaci sa s najcennejším dresom, ani jeden z nich však proti "zbornej" nenastúpil v základe. Miesto v ňom si vďaka výbornému výkonu proti Walesu, ktorý vyšperkoval gólom, vypýtal Duda.

 

Stredopoliar Legie Varšava pravdepodobne aj vzhľadom na pretlak kvality v strede poľa (Juraj Kucka, Marek Hamšík) alternoval v útoku a svojej úlohy sa zhostil na výbornú. "Sú zápasy, ktoré sa dajú hrať aj takýmto spôsobom. Samozrejme, že v iných typoch stretnutí by bolo lepšie mať na ihrisku kvalitného stredového útočníka. V súčinnosti nášho tímu si však Duda zapasoval s Makom, Hamšíkom, Kuckom aj Weissom. Takto to zatiaľ vychádza a je dobré, že si hráči medzi sebou 'sadli'. Nie je to však moja predstava, že by sme takto mali hrať ďalej. Uvidíme, čo život prinesie," povedal Kozák a na margo výkonu Dudu poznamenal: "Nabehal veľa kilometrov a zohral veľmi dôležitú úlohu odskakovaním od stopérov."

 

Slovenskí futbalisti nastúpia v pondelok 20. júna o 21.00 SELČ v Saint-Étienne proti najväčšiemu favoritovi B-skupiny Anglicku. V prípade víťazstva postúpia do osemfinále, reálne by mohli ísť ďalej aj so ziskom štyroch bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies