Slováci bez problémov v Rige, Piaček: Nie sme tu na výlete

NETKY.SK • 14 Október 2013, 14:19 • 2 min
Slováci bez problémov v Rige, Piaček: Nie sme tu na výlete

RIGA - Bez komplikácii absolvovali slovenskí futbalisti v pondelok presun z Bratislavy do Rigy, po presne 100 minútovom lete pristál čarter so 127-člennou výpravou na palube na medzinárodnom letisku v hlavnom meste Lotyšska.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Jána Kozáka sa v utorok na štadióne tamojšieho Skonta rozlúčia s neúspešnou kvalifikáciou MS 2014 v Brazílii, ide im ale o zachovanie si tváre a potvrdenie zvyšujúceho sa kreditu napriek hlúpej prehre v Grécku minulý piatok. Len osemnásťčlenný káder, keď pri tíme už nie sú potrestaní Martin Škrtel, Tomáš Hubočan, Vladimír Weiss a Miroslav Stoch, ani zranený Samuel Štefánik, privítalo krásne slnečné počasie a teplota 17 stupňov Celzia. Hoci sa očakáva, že v utorok v čase zápasu o 20.10 SELČ (v Rige je o hodinu viac), môže zapršať a určite bude chladnejšie. Výprava s hráčmi sa okamžite, keďže nenastali žiadne problémy s batožinou, presunula do hotela Radisson Blue Elizabete, o 18.15 hod. miestneho času si plnil tréner Kozák povinnosti na oficiálnej tlačovke a potom hneď nasledoval predzápasový tréning.

Čo to o Lotyšoch prezradil stopér MŠK Žilina Jozef Piaček, ktorý v krajine tri roky hrýzol legionársky chlebík: "Do Lotyšska sa teším, prežil som tu krásne tri roky. Ale my sme sem prišli v prvom rade hrať futbal a nie na výlet. Na prvom mieste je futbal. S niektorými ich hráčmi som pôsobil, dokonca som hrával aj s ich momentálnym trénerom Paharsom, takže ich dobre poznám. Budú nepríjemní, budú chcieť hrať nátlakovo a najmä odčiniť prehru v derby zápase s Litvou. Majú tam zo dvoch šikovných hráčov silných na lopte, ale oni sa prezentujú najmä tímovým prejavom a sú silní ako celok," povedal muž, ktorý si práve proti tomuto pobaltskému súperovi môže pripísať vo veku 30 rokov debut v najcennejšom drese.  

Slováci už nemajú šancu postúpiť na finálový turnaj do Brazílie, ale každý zápas v reprezentácii musí byť motiváciou. V tomto duchu sa vyjadril aj Tomáš Kóňa z FK Senica, ktorý by pri neúčasti špílmachra SSC Neapol, resp. Štefánika z holandského Nijmegenu, mohol dostať šancu v strede poľa. "Vypadlo pár hráčov, o to sa šanca, že dostanú príležitosť iní hráči, zvýšila. Uvidíme, ako rozhodne tréner. My sa určite chceme s kvalifikáciou rozlúčiť víťazne. Včera sme si Lotyšov pozreli na videu, myslím, že sa snažia hrať kombinačne a pokúšajú sa o pressing. Ale záležať bude na nás. Ak budeme držať loptu a nebudeme ich púšťať do hry, tak to bude o nás a nie o nich. Treba ísť do každého reprezentačného zápasu pre výhru. Hrať za Slovensko je česť, treba vyhrávať a treba nám aj body do rebríčku FIFA. Som rád, že som tu v národnom mužstve a budem bojovať, aby som tu aj zostal naďalej," vyjadril sa deň pred súbojom Kóňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona