Slováci a Rakúšania z prihraničných obcí sa stretli na prvom spoločnom plese

NETKY.SK • 22 Január 2017, 18:32 • 2 min
Slováci a Rakúšania z prihraničných obcí sa stretli na prvom spoločnom plese

BRATISLAVA – V Bratislave sa v sobotu 21. januára stretli Slováci a Rakúšania z neďalekých prihraničných obcí Wolfsthal, Hainburg, Berg ako aj obyvatelia z družobnej obce Vajnory na svojom prvom spoločnom plese. Hostí bolo 150, jeho organizátorku, poslankyňu Wolfsthalu Zuzanu Ondrisovú najviac potešil pohľad na Rakúšanov a Slovákov, ktorí sa spolu zabávali, rozprávali, tancovali.

slovakia

left justify in out

"Tento ples som organizovala s tým zámerom, aby sa tu ľudia stretli, spoznali, aby sa komunita utužovala, aby ľudia nemali jazykovú bariéru. Myslím si, že keď sa v takomto príjemnom prostredí stretnú, tak sa dobre zabavia a potom sú aj susedské vzťahy lepšie," povedala pre TASR Ondrisová, ktorá nevylučuje, že ak sa nájde dostatok sponzorov, ples slovensko-rakúskych susedov sa bude môcť konať o rok v Rakúsku.

 

Medzi hosťami plesu nechýbal starosta Hainburgu, vicestarostka Mestskej časti Bratislava Vajnory, vicestarosta Bergu, ani starosta Wolfsthalu Gerhard Schoedinger. "Podľa mňa to je úspech, všetci ľudia si veľmi dobre rozumejú, sú tu radi a ja si myslím, že to je lepšie ako sto prednášok," povedal pre TASR Schoedinger.

 

Na plese slovensko-rakúskych susedov, ako ho nazvali organizátori, sa podávali jedlá a nápoje predovšetkým od lokálnych producentov z Wolfsthalu, Bergu, Hainburgu a slovenských výrobcov z Bratislavy a okolia. V programe účinkovali obyvatelia z prihraničných rakúskych obcí, moderátorskú dvojicu tvorili Slávka Halčáková z Wolfsthalu a Michal Oberman z Bergu, kapelník skupiny Funkastic, zloženej zo Slovákov aj z Rakúšanov, ktorá hrala návštevníkom plesu do tanca.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona