Slováci a Česi dodajú fínskym colníkom informačný systém

NETKY.SK • 5 Január 2017, 11:15 • 2 min
Slováci a Česi dodajú fínskym colníkom informačný systém

BRATISLAVA - Softvérová spoločnosť Solitea Business Solutions dodá a zabezpečí prevádzku nového colno-deklaračného informačného systému pre fínsku colnú správu (TULLI). Objem zákazky je 22 miliónov eur a je najväčším exportom obdobných IT služieb z Českej republiky a zo Slovenska. Informovala o tom spoločnosť Solitea Business Solutions, ktorá patrí do portfólia slovensko-českej IT skupiny Solitea.

slovakia

left justify in out

Podľa riaditeľa spoločnosti Solitea Business Solutions Petra Franca patrí fínska colná správa medzi najrešpektovanejšie správy sveta. "Potvrdzuje to i fakt, že Svetová banka ju v roku 2016 označila za štvrtú najlepšiu na svete z celkovo skúmaných 160 colných správ,“ skonštatoval Franc.

 

Ako ďalej spoločnosť uviedla, na systéme sa bude podieľať široký tím zložený z expertov z českej i fínskej strany. Cieľom projektu je implementovať do roku 2020 informačný systém podľa novej colnej legislatívy Európskej únie, maximálne automatizovať colné procesy a v nasledujúcich rokoch zabezpečiť novému systému podporu a údržbu.

 

Solitea Business Solutions je konzultačná a softvérová spoločnosť, ktorá pôsobí na trhu od roku 1996. Zrealizovala viac ako 250 projektov v IT sektore, vrátane projektov pre colné správy Českej republiky, Srbska aj Turecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies