Slová Snowdenovho otca o ďalších tajných informáciách syna skorigovali

NETKY.SK • 17 Október 2013, 18:52 • 2 min
Slová Snowdenovho otca o ďalších tajných informáciách syna skorigovali

NEW YORK - Otec spolupracovníka amerických tajných služieb Edwarda Snowdena povedal, že jeho syn nie je utečencom a mal by zostať v Rusku, aby sa preukázala pravda "o jeho zámeroch" pri úniku citlivých informácií. Uviedla to dnes tlačová agentúra Reuters, pričom skorigovala predchádzajúce informácie.

slovakia

left justify in out

Lon Snowden po návrate z Ruska do USA povedal, že jeho syna nesprávne interpretovali niektorí ľudia v amerických médiách a vo vláde USA. Predtým bolo publikované, že podľa otcových slov má Edward Snowden v talóne ďalšie tajné informácie - "viac tajných informácií, o ktoré sa dá podeliť". Ako však Reuters neskôr informoval, Snowdenov otec povedal, že je toho viac (viac informácií) o Edwardovi Snowdenovi a jeho prívržencoch, o ktoré sa dá podeliť.

Otec so synom sa videli po prvý raz, odkedy Edward Snowden dostal dočasný azyl v Rusku. "Nie je utečenec. Je právoplatný azylant Ruskej federácie," povedal Lon Snowden a dodal, že tlač toto musí uviesť na správnu mieru. Vyslovil presvedčenie, že americká vláda tomu rozumie. Odhalenia Snowdena mladšieho o dosahu a metódach americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) - vrátane monitorovania internetovej komunikácie a údajov o telefonátoch - podráždili spojencov USA od Nemecka až po Brazíliu. Obdivovatelia Edwarda Snowdena ho označujú za bojovníka za ľudské práva. Kritici ho ale považujú za zradcu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona