Slov-matic štartuje Elite Round, Rejžek: Najdôležitejší Charkov

NETKY.SK • 9 November 2015, 09:51 • 2 min
Slov-matic štartuje Elite Round, Rejžek: Najdôležitejší Charkov

BRATISLAVA - Futsalový sviatok na bratislavskom ZŠ Ondreja Nepelu vypukne v utorok 10. novembra úvodným zápasom D-skupiny elitnej fázy Futsal Cupu 2015/2016 medzi bývalým európskym šampiónom SL Benfica a srbským Ekonomacom Kragujevac (17.30 h.). Po ňom sa už slovenskí fanúšikovia môžu tešiť na duel 8-násobného účastníka Elite Round a slovenského majstra Slov-matic FOFO Bratislava, ktorý si zmeria sily s ukrajinským Lokomotivom Charkov.

slovakia

left justify in out

V októbrovej hlavnej fáze futsalovej obdoby futbalovej Ligy majstrov slovenský tím v HANT Aréne vyhral všetky tri zápasy a suverénne postúpil do Elite Round. V ňom už pre neho bude úspechom zisk každého bodu, zverenci trénera Martina Rejžeka si na to trúfajú v atraktívnom domácom prostredí. Do Final Four postúpi iba víťaz turnaja, ktorý vyvrcholí 13. novembra.

 

"Oranjes" sú v tejto fáze už ostrieľaným tímom, napriek tomu oproti Main Round nebudú v pozícii favorita na postup medzi elitné kvarteto starého kontinentu. "Náš rekord v Elite Round sú tri body. Verím, že ho prekonáme. Nehovoríme o postupe, chceme odohrať dobré zápasy. Najťažší zápas bude prvý s Charkovom, ktorý má plno ukrajinských reprezentantov. Benfica má všetko hráčov z Južnej Ameriky, je favorit turnaja. Srbský Kragujevac je štvrtý v rebríčku UEFA a tiež mimoriadne kvalitný tím. Náš postup je v rovine utópie, ale bojovať budeme a chceme divákom, ktorí prídu, ukázať to najlepšie," povedal tréner Rejžek. Všetci veria, že domáci tím poženie vpred aj hľadisko, množstvo fanúšikov by mohlo dostať FOFO pod "pozitívny tlak". "Myslím si, že s tlakom sa vieme vyrovnať. Naši hráči sú skúsení a nehrajú elitnú fázu prvýkrát, čiže s týmto by nemal byť problém. Zopakujem, pre nás je najťažší hneď prvý zápas s Charkovom a sám som zvedavý, ako sa vyrovnáme s hrou ukrajinského tímu. Je to vlastne ukrajinská reprezentácia, ktorá patrí k európskej špičke. Hrajú svoj strojový systém, veľmi fyzickú hru, nacvičené signály," dodal pre TASR.

 

Slovenský tím si minulý týždeň v príprave na Elite Round zahral v Bratislave s úradujúcim európskym majstrom Kajratom Almaty z Kazachstanu, ktorý hrá tiež turnaj tejto fázy v neďalekom Györi. Hoci ho prehral podľa očakávania 2:8, ukázal proti obrovskému favoritovi niekoľko vecí, na ktorých môže stavať. V samotnej generálke vyhral Slov-matic v piatok v lige nad žilinským Makroteamom 10:2. Duel na palubovke súpera bol súčasťou krátkeho sústredenia v Púchove, na ktorom sa realizačný tím aj s hráčmi venovali podrobne analýze súperov v LM. "Informácie o súperoch máme podrobné. Určite si ich dobre zmapujeme, zostrihali sme na videu ich akcie a signály. Aj my sme sa venovali práve nácviku štandardiek, keďže títo súperi nám veľa lopty nepožičajú. Momentálny zdravotný stav tímu nie je ideálny, ale verím, že do turnaja sa to zlepší," uviedol Rejžek. Zdravotné problémy trápili najmä jednu z opôr tímu Dušana Rafaja, ale podľa najnovších informácií by mal byť k dispozícii.

 

Kapitán tímu Ladislav Mikita očakáva, že Slov-matic obstojí pred peknými návštevami so cťou: "Mužstvo má najvyššie ciele. Chceme sa pobiť o dobré výsledky, na ktoré mužstvo určite má. Čakajú nás tri ťažké zápasy. Úspechom v ťažkej skupine bude určite každý bod. Papierovým favoritom je Benfica, pre nás však bude veľmi dôležitý najmä prvý zápas s Charkovom. Práve od neho sa budú odvíjať naše ďalšie zápasy. Ja poznám atmosféru na tomto štadióne, aká panuje v KHL. Ak by sa zaplnil aspoň z polovice, boli by sme veľmi šťastní. Bol by to pre nás hnací motor. Myslím si, že samotné mená týchto súperov sú dobrou pozvánkou a čaká nás tu krásne futsalové divadlo."

 

Cena vstupenky na jeden deň (sú v nej dva zápasy-pozn.) je 5 eur, lístok na celý turnaj stojí 12 eur. Permanentkári futbalistov bratislavského Slovana majú vstupné polovičné.

 

program D-skupiny Elite Round Futsal Cupu 2015/2016 na ZŠ Ondreja Nepelu v Bratislave:

utorok 10. novembra: 17.30 Ekonomac Kragujevac - SL Benfica Lisabon, 20.00 Slov-matic FOFO Bratislava - Lokomotiv Charkov

streda 11. novembra: 17.30 Lokomotiv Charkov - Ekonomac Kragujevac, 20.00 Slov-matic FOFO Bratislava - SL Benfica Lisabon

štvrtok 12. novembra: voľný deň

piatok 13. novembra: 15.30 SL Benfica - Lisabon - Lokomotiv Charkov, 18.00 Ekonomac Kragujevac - Slov-matic FOFO Bratislava



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona