Slov-matic na úvod hlavného kola zdolal Skopje 5:3

NETKY.SK • 30 September 2015, 22:15 • 2 min
Slov-matic na úvod hlavného kola zdolal Skopje 5:3

BRATISLAVA - Hráči rekordného desaťnásobného slovenského majstra Slov-maticu FOFO Bratislava vstúpili do turnaja 4. skupiny hlavného kola UEFA Futsal Cupu 2015/2016 stredajším víťazstvom 5:3 nad Železarecom Skopje.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Martina Rejžeka sa na turnaji v HANT Aréne stretnú najbližšie vo štvrtok 1. októbra o 18.00 h s fínskym šampiónom Sievi Futsal, ktorý v úvodnom zápase prekvapujúco zdolal FC Eindhoven 5:3. Slov-matic sa s holandským tímom stretne po dni voľna v sobotu 3. októbra o 18.00 h. Zo skupiny postúpia do elitného kola súťaže, ktorá je obdobou futbalovej Ligy majstrov, prvé dva tímy.

 

Sumár:

Slov-matic FOFO Bratislava - Železarec Skopje 5:3 (1:2)

Góly: 6. a 37. Mikita, 24. Kyjovský, 35. Haľko, 40. Brunovský - 8. Gligorov, 10. Micevski, 23. Leveski. Rozhodovali: Pelissier (Fr.) a Todorovič (Slov.)

zostavy:

Slov-matic: Brndiar - Rafaj, Kozár, Mikita, Haľko - Kyjovský, Bahna, Brunovský, Bartošek (Gašparovič - Benci, Belaník, Zdráhal, Višváder)

Železarec: Petrovski - Leveski, Gligorov, Leovski, Daniel - Ismaili, Krstevski, Agushi, Rangotov (Udovaliev - Mar. Todorovski, Urosevski, Micevski)

 

Slov-matic začal aktívnejšie a v 6. minúte sa ujal vedenia, keď po nacvičenom signále z rohu poslal loptu do siete kapitán Mikita - 1:0. Železarec však ešte do polčasu otočil skóre, keď Gligorov a po ňom Micevski z brejkov potrestali chyby v obrane "oranjes". Po prestávke Leveski zakončil úspešne sólový únik na Brndiara a hostia viedli už 3:1. Bojovú zástavu Slov-maticu zdvihol v 24. minúte Kyjovský znížením na 2:3. Slovenský šampión bol naďalej aktívnejší, ale musel sa mať na pozore pred smrtiacimi brejkovými situáciami súpera. V 32. minúte spálil tutovku Bahna a o dve minúty delovku Rafaja zneškodnil aj za cenu zranenia brankár Petrovski, ktorému nepomohlo ani ošetrenie a medzi žrďami ho nahradil Udovaliev. V 35. minúte Haľko rozjasal divákov v HANT Aréne, keď prepálil všetko, čo mu stálo v ceste - 3:3. Slov-maticu zostávalo ešte dosť času bojovať o všetky body. Tie napokon aj zostali "doma", keď Mikita upratal do siete Haľkovu strelu vyrazenú brankárom - 4:3. Hráčom Železarca nepomohla ani záverečná power play bez brankára, keď do prázdnej brány spečatil na 5:3 Brunovský.

 

Hlasy po zápase:

Martin Rejžek, tréner Slov-maticu: "V prvom polčase sme hrali veľmi zle, nespoznával som chalanov. Po zmene strán sme však zapli na vyššie obrátky a vďaka tomu sme aj vyhrali. Hrali sme zo začiatku veľmi profesorsky, nehýbali sme sa a súper mal navrch v osobných súbojoch. Bol to však prvý zápas na turnaji a naši chlapci zrejme cítili zodpovednosť, až po treťom góle sa uvoľnili a už to išlo. Verím, že nás toto víťazstvo nakopne do ďalších zápasov."

 

Ladislav Mikita, kapitán Slov-maticu: "Cez polčas sme sa upokojili a povedali sme si, že musíme začať hrať našu hru. Som rád, že sa nám to podarilo. Nepremieňanie šancí je taká naša slovenská špecialita, ale nakoniec z toho bolo krásne futsalové divadlo so šťastným koncom pre nás. Vystupňovali sme tempo a výsledok sa dostavil."

 

Peter Haľko, hráč Slov-maticu: "Zo začiatku sme si povedali, že na nich musíme vybehnúť. Otvorili sme skóre, ale to nás akoby uspalo, nevedeli sme sa presadiť a posadili sme súpera na koňa. Nezlomili sme sa a doviedli zápas do víťazného konca, z čoho máme veľkú radosť. Mali sme zviazané nohy, museli sme, hrali sme doma. Aj vďaka skúsenostiam sme dnes uspeli. Verím, že proti Sievi podáme lepší výkon. Počítame s tým, že šesť bodov by nás malo posunúť ďalej."

 

ďalší výsledok:

FC Eindhoven - Sievi Futsal 3:5 (1:2)

 

tabuľka 4. skupiny:

1. Sievi Futsal 1 1 0 0 5:3 3

Slov-matic FOFO 1 1 0 0 5:3 3

3. Železarec Skopje 1 0 0 1 3:4 0

FC Eindhoven 1 0 0 1 3:5 0

 

ďalší program:

štvrtok 1. októbra: 15.30 Železarec Skopje – FC Eindhoven, 18.00 Slov-matic FOFO Bratislava – Sievi Futsal

piatok 2. októbra: voľný deň

sobota 3. októbra: 15.30 Sievi Futsal – Železarec Skopje, 18.00 FC Eindhoven – Slov-matic FOFO Bratislava



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies