Slota sa priznal na súde: Žije iba z dôchodku v prenajatom byte

NETKY.SK • 21 November 2016, 09:41 • 2 min
Slota sa priznal na súde: Žije iba z dôchodku v prenajatom byte

ŽILINA - Expolitik Ján Slota (63), ktorý pôsobil v slovenskej vrcholovej politike 24 rokov, je v porovnaní s okázalým životom v minulosti takmer na mizine.

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň na súde v Žiline nečakane priznal šoférovanie pod vplyvom alkoholu a odkryl svoje núdzne majetkové pomery.

 

Podľa denníka Nový čas žije z tisíceurového dôchodku v prenajatom byte a keby nebolo úspor vo výške 30-tisíc eur, ktoré mu zanechali rodičia, ledva by vyžil. „Poberám dôchodok 1 026 eur mesačne, byt mám nájomný, nevlastním ho. Vlastním len motorku a úspory po rodičoch približne 30-tisíc eur,“ povedal Slota pred súdom v Žiline.

 

Byt, ktorý si prenajíma je vlastne trojposchodový dom v centre Žiliny na Mariánskom námestí s garážou. Prenájom takejto nehnuteľnosti by ho podľa denníka mohla vyjsť až na 10-tisíc mesačne.

 

Slota sa v minulosti pýšil vlastným lietadlom, motorkou, jachtou v Chorvátsku a autami luxusných značiek ako Bentley alebo Mercedes triedy SLR.

 

Bývalého poslanca a šéfa národniarov Jána Slotu uznal súd vinným z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Žilinský okresný súd mu uložil peňažný trest 6 000 eur a ako prípadný náhradný trest pol roka väzenia. Zároveň mu na šesť rokov zakázal viesť motorové vozidlo. Ako ďalej uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisarik, s rozhodnutím súdu o vine je prokuratúra spokojná, ale proti výroku o treste podal prokurátor odvolanie. „Pretože ho považuje za nedostatočný. Predošlý peňažný trest nesplnil u obžalovaného účel, pretože sa opätovne dopustil rovnakého protiprávneho konania,“ povedal Cisarik.

 

Ján Slota spôsobil 18. januára nehodu v katastri obce Porúbka v Žilinskom okrese. Na Porsche Cayenne zozadu narazil do pred ním idúceho Audi A6, to po náraze narazilo do Suzuki SX4. Vodiča Audi po nehode ošetrili. Ján S. dychovú aj krvnú skúšku na alkohol odmietol, 56-ročnému šoférovi Audi ani 39-ročnému vodičovi Suzuki alkohol nezistili. Na základe vyjadrenia lekára nemohol byť 62-ročný Ján S. po nehode umiestnený do policajnej cely, lekár tiež rozhodol o jeho nutnej hospitalizácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies