Slota sa nevzdáva: Odvolal sa proti vylúčeniu z SNS

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 13:22 • 2 min
Slota sa nevzdáva: Odvolal sa proti vylúčeniu z SNS

BRATISLAVA – Bývalý predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota sa nevie zmieriť s vylúčením zo strany. Predsedníctvo SNS o jeho vyhodení rozhodlo v apríli.

slovakia

left justify in out

Slota sa však proti verdiktu odvolal. O jeho odvolaní má rozhodnúť trojčlenná Rozhodcovská komisia SNS. Agentúre SITA to potvrdili dva zdroje zo SNS. Slota má vypnutý mobilný telefón. Súčasný predseda SNS Andrej Danko je na dovolenke.

Aj keby Slota s odvolaním uspel, o členstvo v strane by mohol aj tak prísť. Podľa stanov národniarov totiž zanikne tomu, kto bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin. Slota je v súčasnosti obžalovaný z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky za májovú jazdu autom pod vplyvom alkoholu v Čadci. O jeho vine má rozhodovať tamojší okresný súd. 

Slota bol od minuloročnej jesene čestným predsedom národniarov. V marci začala SNS proti Slotovi disciplinárne konanie za nehospodárne nakladanie s majetkom strany a tým ohrozenie jej existencie. Slota na rokovanie predsedníctva, ktoré rozhodlo o jeho vylúčení neprišiel, hoci bol jeho členom. 

Ján Slota sa po októbrovom sneme Slovenskej národnej strany stal aktívnym čestným predsedom. Prvýkrát bol predsedom SNS v rokoch 1994 až 1999. Vtedy ho na sneme v súboji o predsednícke kreslo porazila Anna Belousovová. Následne založil Pravú SNS, ktorej predsedom bol do roku 2003. Vtedy sa opäť SNS zjednotila na čele so Slotom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies