Slota poslal Putinovi blahoprajný list, o voľbách nepochybuje

NETKY.SK • 8 Marec 2012, 08:14 • 2 min
Slota poslal Putinovi blahoprajný list, o voľbách nepochybuje

Slota poslal Putinovi blahoprajný list, o voľbách nepochybuje - Politika Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota poslal dnes novozvolenému prezidentovi Ruskej federácie Vladimirovi Putinovi list, v ktorom mu zablahoželal k jednoznačnému víťazs

slovakia

left justify in out

img

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota poslal dnes novozvolenému prezidentovi Ruskej federácie Vladimirovi Putinovi list, v ktorom mu zablahoželal k jednoznačnému víťazstvu už v prvom kole prezidentských volieb. Pre TASR to uviedla hovorkyňa SNS Jana Benková.
      "Dovoľujem si zaželať Vám vo Vašom budúcom šesťročnom pôsobení na najvyššom poste Ruskej federácie veľa úspechov a dobrých rozhodnutí v prospech ruského národa a celého slovanského spoločenstva na celom svete," uviedol Slota v liste adresovanom Veľvyslanectvu Ruskej federácie v SR.
      Zároveň dodal, že on osobne, ale aj ďalší predstavitelia Slovenskej národnej strany sú presvedčení o transparentnosti a demokratickosti prezidentských volieb v Rusku.
      Doterajšieho ruského premiéra Vladimira Putina vyhlásili 5. marca za oficiálneho víťaza nedeľných (4.3.) prezidentských volieb so ziskom 63,75 percenta hlasov.
      Výsledok, ktorý prišiel po tom, ako Putin v nedeľu večer deklaroval svoje víťazstvo, znamená, že druhé kolo hlasovania nie je potrebné, povedal šéf centrálnej volebnej komisie Vladimir Čurov. Volebná účasť z celkovo 110 miliónov oprávnených voličov predstavovala 65,3 percenta, informovala agentúra DPA. Putin (59) sa do prezidentského úradu vráti po dvoch funkčných obdobiach v rokoch 2000 až 2008. Opozícia označila voľby za sfalšované.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona