Slota: Kresťanská SNS podáva podnet na rozpustenie SMK

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 18:23 • 2 min
Slota: Kresťanská SNS podáva podnet na rozpustenie SMK

BRATISLAVA - Kresťanská SLOVENSKÁ NÁRODNÁ STRANA (K SNS) dnes podáva generálnemu prokurátorovi SR podnet na podanie návrhu na Najvyšší súd Slovenskej republiky na rozpustenie Strany maďarskej komunity (SMK) so sídlom v Bratislave.

slovakia

left justify in out

K SNS sa totiž domnieva, že SMK svojou činnosťou porušuje zákon o politických stranách a hnutiach a odporuje ústave. V podnete sa K SNS odvoláva na medializované informácie, podľa ktorých má SMK pripravený plán autonómie, ktorý údajne predstavila v máji aj maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi.

 

Predseda K SNS Slota tiež pochybuje, či je predseda SMK József Berényi občanom Slovenskej republiky, a teda legitímnym predsedom politickej strany na Slovensku. "Jeho občianstvo už bolo spochybňované pred parlamentnými voľbami v roku 2012, pretože mal prijať občianstvo Maďarskej republiky, avšak informáciu o tom, kto zo slovenských občanov prijal maďarské občianstvo, maďarské úrady neposkytujú. A nemáme ani vedomosť o tom, že by pán Berényi, keď už vnikli pochybnosti, dal čestné vyhlásenie o tom, že nie je občanom Maďarskej republiky," píše sa v podnete K SNS. To isté sa podľa nich vzťahuje aj na člena podpredsedníctva a novozvoleného europoslanca za SR Pála Csákyho, píše sa ďalej v podnete na generálnu prokuratúru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona