Slota je právoplatne odsúdený! Celých šesť rokov si za volant nesadne

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 15:03 • 2 min
Slota je právoplatne odsúdený! Celých šesť rokov si za volant nesadne

BANSKÁ BYSTRICA – Špecializovaný trestný súd uznal bývalého politika Jána Slotu vinným z podplácania. Rozsudok je právoplatný od včera 26. júla.

slovakia

left justify in out

Bývalého predsedu SNS súd uznal vinným z podplácania, keď viedol svoje motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu ešte minulý rok. Vtedy sa snažil zachrániť celú situáciu tým, že účastníkom nehody, ponúkal finančné odmeny, ak to vyriešia ihneď na mieste a bez účasti polície. Vtedy dostal zákaz šoférovania na 6 rokov.

 

Špecializovaný trestný súd ho odsúdil na ročnú podmienku s odkladom na dva roky za zavinenie vlaňajšej dopravnej nehody, kedy bol pod vplyvom alkoholu a snažil sa podplatiť ostaných účastníkov. 

 

 

Ešte v apríly voči rozsudku protestoval, no v stredu prehodnotil svoje konanie a odpor so súdu stiahol, čím sa stal právoplatným. „V ranných hodinách rodinní príslušníci telefonicky oznámili, že skolaboval a nie je schopný sa postaviť pred súd," vysvetlil Kuric. Keďže sa mu nepodarilo spojiť s klientom, samosudca stanovil termín pojednávania na koniec júla.

 

Špecializovaný súd udelil súhrnný trest a zrušil predošlé rozsudky z novembra a februára o zákaze viesť motorové vozidlá a štvormesačnej podmienke s odkladom na dva roky. Súd sa v tomto prípade rozhodol neprihliadať na Slotove iné prehrešky ako napríklad ohrozovanie mravnej výchovy mládeže. V rokoch 2014 a 2015 sa mal údajne stretávať s mladistvými dievčatami, ktorým kupoval alkohol, pričom si nedokázal odpustil sexuálne narážky.

 

Pre alkohol za volantom sedel expolitik a bývalý žilinský primátor v cele predbežného zadržania už pred troma rokmi. Slotu zadržala polícia v roku 2013. Mestskí policajti v Čadci videli potácať sa okolo auta opitého muža, ktorý si sadol za volant a odišiel. Dopravným policajtom nahlásili číslo a farbu auta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona