Slota dostal pokutu 5 000 eur a zákaz jazdiť na 16 mesiacov

NETKY.SK • 14 September 2013, 14:31 • 2 min
Slota dostal pokutu 5 000 eur a zákaz jazdiť na 16 mesiacov

BRATISLAVA - Tento týždeň odoslal Jánovi Slotovi súd v Čadci rozhodnutie o treste za jazdu, pre ktorú v máji strávil niekoľko hodín na polícii.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom denník Nový Čas. Bývalý šéf Slovenskej národnej strany (SNS) vtedy odmietol skúšku na prítomnosť alkoholu a jeho advokát mu pomohol vyhnúť sa takzvanému superrýchlemu konaniu, píše denník. Politik sa teda až po štyroch mesiacoch dozvedel, aký trest ho čaká.

Súd rozhodol, aký trest vymeria exšéfovi SNS Jánovi Slotovi za "spanilú" jazdu, ktorú predviedol ešte v máji v Čadci, píše Nový Čas. Polícia mu musela vtedy zablokovať cestu, aby odstavil svoje vozidlo. Keď sa ho totiž snažila zastaviť, nereagoval na výzvy. "Vodič smeroval od Ulice slovenských dobrovoľníkov na Ulicu Fraňa Kráľa. Prešiel po strmom svahu po mestskej zeleni aj po príjazdovej ceste," opísal pár hodín po incidente Slotovu jazdu náčelník mestskej polície v Čadci František Linet.

Bývalý šéf SNS sa odmietol podrobiť testu na prítomnosť alkoholu v krvi. Slota následne strávil niekoľko hodín za mrežami, napokon ho však pustili. "Dúfam, že som nezabil tristotisíc Cigánov," zneli jeho prvé slová, keď vyšiel na slobodu. To, že by šoféroval opitý, poprel. "Ja si myslím, že to je nejaký omyl," tvrdil. Prokurátorka Slotu obžalovala asi po mesiaci od jeho zadržania.

Po štyroch mesiacoch Slota, ktorý dnes oslavuje 60. narodeniny, pozná verdikt. Z Okresného súdu v Čadci mu 10. septembra poslali trestný rozkaz. "Vo veci bol vyhotovený trestný rozkaz, ktorým bol obvinenému uložený peňažný trest 5 000 eur, v prípade nezaplatenia pokuty mu súd stanovuje náhradný trest odňatia slobody na tri mesiace. Zároveň mu bol uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlo," povedal Novému Času Radoslav Šulgan zo žilinského krajského súdu.

Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor aj Slota môžu podať odpor. Ak sa tak rozhodnú urobiť, bude nariadené hlavné pojednávanie. Advokát bývalého politika Pavol Kuric Novému Času povedal, že sa k rozhodnutiu súdu vyjadria až po prijatí trestného rozkazu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies