Slon počas budhistickéj ceremónie napadol a zabil mnícha

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 11:56 • 2 min
Slon počas budhistickéj ceremónie napadol a zabil mnícha

KOLOMBO - Tragédiou sa skončila tradičná budhistická ceremónia na Srí Lanke, počas ktorej v noci z nedele na pondelok zaútočil slon na jedného z mníchov.

slovakia

left justify in out

O udalosti informoval hovorca miestnej polície Priyantha Jayakody. Súčasťou procesie boli tradične aj slony vyzdobené pestrofarebnými odevmi a doplnkami, jeden z nich sa však zrazu vymkol spod kontroly a zaútočil na mnícha, ktorý v pondelok nadránom v nemocnici zraneniam podľahol.

Slony, ktoré sú tradičnou súčasťou procesií, bývajú väčšinou vlastníctvom kláštorov, prípadne ich vlastnia bohaté rodiny, ktoré ich mníchom požičiavajú. Podľa ochrancov zvierat sú však slony často držané v neľudských podmienkach.

Na Srí Lanke žije menej ako 6000 slonov a ich počet sa každoročne znižuje. Slony žijúce v divočine sú ohrozené postupným zmenšovaním ich tradičného životného priestoru a približne 200 slonov ročne zabijú farmári, ktorí ich považujú za škodcov ničiacich im úrodu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona