Slobodný svet práce a priestoru v ústredí portálu SoundCloud - aj s nábytkom od firmy Neudoerfler

NETKY.SK • 19 Január 2018, 09:43 • 2 min
Slobodný svet práce a priestoru v ústredí portálu SoundCloud - aj s nábytkom od firmy Neudoerfler

BRATISLAVA/BERLÍN – Je to, čo tu vidíme na fotkách, „zarezávanie“ vo firme alebo poflakovanie sa mládeže po akomsi internátnom megavestibule, kde sa dobre surfuje s notebookom a trkoce s kamarátmi? Odpoveď je A.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nové ústredie online platformy SoundCloud sa nachádza na troch poschodiach a približne 4 000 štvorcových metroch v bývalom starom pivovare na línii Berlínskeho múra. Pracuje tu 180 zamestnancov centrály tejto rýchlo sa rozvíjajúcej start-upovej firmy, ktorá je v súčasnosti považovaná za najdôležitejší uzol výmeny hudobnej produkcie na internete. Jej nové kancelárske priestory bude perspektívne využívať na prácu až 350 ľudí.

 

Ako to celé vzniklo? SoundCloud poveril berlínske architektonické a dizajnové štúdio KINZO, aby pre mladú firmu vytvorilo priestorovú korporátnu identitu a vhodný architektonický rámec jej nekonvenčných pracovných štruktúr. Nové sídlo firmy malo – podľa zadania – vyčnievať nad bežnými riešeniami kancelárií v tomto meste: ako bod kreativity a inovácie.

 

KINZO vo svojom riešení úplne redefinovalo tému „kancelársky dizajn“: poňalo ho ako zhmotnenú realitu danej virtuálnej komunity. Každá časť priestoru v novej centrále SoundCloudu sa dá používať flexibilne, pričom jej charakter podporuje kultúru neustálej tvorivej výmeny, ktorá je firme bytostne vlastná. Vďaka subtílnym zásahom sa atmosféra nenápadne mení medzi urbanitou a intimitou, otvoreným priestorom a obývacou izbou.

 

Projektové intervencie zachovávajú priemyselný šarm dôb minulých bývalej továrenskej budovy, vplietajú ho do nového kontextu a vytvárajú miesto ako stvorené pre mladú expandujúcu firmu. Sú tu otvorené pracoviská, vstupný priestor s kaviarňou, rôzne tematické miestnosti.

 

Do tohto prostredia perfektne zapadá nová jednotka nábytkového systému, ktorú spoločne vyvinuli štúdio KINZO a rakúsky výrobca kancelárskeho nábytku NEUDOERFLER. Veľkoformátové lavice, navrhnuté tímom značky planmöbel, ponúkajú zamestnancom optimálne podmienky pre flexibilné a tvorivé pracovné procesy.

 

Červenou niťou dizajnovej koncepcie je téma „Akustika“. Okrem svojho funkčného a pracovného významu tu nesie aj identitotvorný motív: audiomateriály (napríklad vinylové platne) sú tu prítomné nielen ako zvukové nosiče, ale nachádzajú aj následne pokračujúce, hravé využitie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies