Slnečné jazerá budú patriť Ľadovým medveďom

NETKY.SK • 5 Január 2015, 14:34 • 2 min
Slnečné jazerá budú patriť Ľadovým medveďom

SENEC - Ľadových medveďov môžu prísť diváci podporiť na Trojkráľové kúpanie 6. januára od 13:30 v Senci. Ako informovala hovorkyňa mesta Martina Ostatníková, do vody sa ponoria na severe Slnečných jazier, na pláži pod Hotelom Senec.

slovakia

left justify in out

V minulom roku sa do ľadovej vody ponorilo takmer 150 otužilcov. "Ich počet sa každým rokom zvyšuje pre rastúcu popularitu otužovania a jeho priaznivým zdravotným účinkom na organizmus. Tento rok očakávame rovnaký počet plavcov," povedal pre agentúru SITA organizátor podujatia Vlado Lysičan. Ako ďalej uviedol, maximálny čas pobytu vo vode s teplotou pod štyri stupne Celzia je 22 minút. "Dĺžka pobytu vo vode závisí u každého plavca od jeho tréningu a aktuálnych poveternostných podmienok. Takže v utorok budú plavci vo vode od približne päť do 22 minút. Teplota vody je okolo 1,5 stupňa Celzia," doplnil Lysičan. Pre plavcov bude vyhradený priestor približne 50 x 30 metrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona