Slimák v rozvodnej skrini spôsobil meškanie vlakov

NETKY.SK • 24 Jún 2019, 20:15 • 2 min
Slimák v rozvodnej skrini spôsobil meškanie vlakov

TOKIO - Výpadok dodávok elektrickej energie, ktorý koncom mája na juhojaponskom ostrove Kjúšu ochromil desiatky vlakov a skomplikoval život 12.000 cestujúcim, spôsobil slimák uviaznutý v elektrickom zariadení v blízkosti trate. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Výsledky vyšetrovania príčin výpadku dodávok elektrickej energie oznámil v nedeľu prevádzkovateľ niekoľkých tratí na ostrove Kjúšu, spoločnosť Kyushu Railway Company, známa aj ako JR Kyushu.

 

K výpadku došlo 30. mája a spoločnosť bola v jeho dôsledku nútená zrušiť 26 spojov a ďalšie mali meškania. Táto situácia spôsobila zmätok v železničnej sieti inak známej svojou presnosťou.

 

 

Predstavitelia JR Kyushu v nedeľu uviedli, že vyšetrovaním príčin krízovej situácie dospeli k záveru, že výpadok dodávok elektriny spôsobil slimák v rozvodnej skrini.

 

"Hľadali sme zariadenie, v ktorom došlo k poruche. Spočiatku sme si mysleli, že na vine je chyba v počítačovom programe, ale potom sme zistili, že ju spôsobil mŕtvy slimák," uviedol hovorca spoločnosti.

 

Podľa jeho slov slimák typu slizniak spôsobil v rozvodnej skrini skrat, čím na čas vyradil celý systém, a následne tam uhorel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies