Sligo Rovers - Spartak Trnava 1:1 v odvete 2.predkola

NETKY.SK • 27 Júl 2012, 07:26 • 2 min
Sligo Rovers - Spartak Trnava 1:1 v odvete 2.predkola

Sligo Rovers - Spartak Trnava 1 1 v odvete 2. predkola - Futbal Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra Spartaka Trnava postúpili vo štvrtok do 3.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra Spartaka Trnava postúpili vo štvrtok do 3. predkola Európskej ligy UEFA 2012/2013. Na ihrisku írskeho Sligo Rovers remizovali v odvete 2. predkola 1:1 a po domácej výhre 3:1 spred týždňa sa môžu tešiť na atraktívneho súpera v ďalšej fáze, ktorým bude rumunská Steaua Bukurešť. Prvý súboj odohrajú "andeli" 2. augusta v Rumunsku, odveta je potom na programe 9. augusta na Štadióne Antona Malatinského.
      Zverenci trénera Pavla Hoftycha mohli v prvom polčase prehrávať, ale domáci Danny North zahodil penaltu, a ani kapitán Danny Ventre nevyužil veľkú šancu v 38. minúte. Trnava v druhom polčase otvorila skóre, keď priamy kop v 70. minúte presne napálil k tyčke Peter Čvirik a rozhodol o postupe Trnavy. V nadstavenom čase vyrovnal ešte Jason McGuinness, ale na postupe hostí to už nič nezmenilo.
      
      odveta 2. predkola EL 2012/2013:
      Sligo Rovers - Spartak Trnava 1:1 (0:0)
      Góly: 90.+3 McGuinness - 70. Čvirik, ŽK: Ventre, Peers, Cawley - Filipko. Rozhodoval: Lajuškin (Rus.), 3574 divákov.
      /prvý zápas: 1:3, do 3. predkola postúpila Trnava/
      zostavy a striedania:
      Sligo: Rogers - Conneely, Peers, McGuinness, Ventre (72. Ventre) - Ndo - Cawley, Millien (77. Connolly), Boco, Gaynor - North (50. Qugley)
      Spartak: Filipko - Stožický, Janečka, Čvirik, Hanzel - Mikovič (67. Gašparík), Karhan, Gross, Bicák - Vyskočil (62. Čarnota), Schranz (85. Koubský)

      V úvodných minútach oťukávania sa hral rýchly a vyrovnaný futbal, hostia pôsobili pokojne, hoci domácich hnalo dopredu výborné publikum. Rovers sa snažili prebrať aktivitu, v 9. minúte ale strieľal Mikovič, netrafil ale loptu ideálne. Postupne sa Sligo dostávalo do tlaku, v 22. minúte po rohu McGuinness hlavičkoval do brány, na čiare ale hostia odvrátili. V 26. minúte fauloval v 16-ke brankár Filipko a domáci kopali penaltu. Tú však North napálil do stredu brány a Filipko loptu vyboxoval. Po chybnej rozohrávke domácich v 33. minúte prihral Gross Stožickému, jeho strelu ale gólman Rogers kryl. V 38. minúte malo Sligo obrovskú šancu vyrovnať, sám pred Filipkom sa po odrazenej lopte ocitol Ventra a chcel ho obísť, ale brankár Trnavy sa mu vrhol pod nohy a šancu zlikvidoval. Na druhej strane mohol o všetkom rozhodnúť Bicák, jeho strela z 10 metrov však cestu do siete nenašla.
      V druhom polčase Trnava bojovala a kontrolovala priebeh a dokázala aj gólovo udrieť. V 69. minúte striedajúci Gašparík vybojoval priamy kop asi z 20 metrov a z neho o minútku Čvirik peknou umiestnenou strelou k tyčke prakticky rozhodol o postupe "červeno-čírnych". Už na 2:0 mohol zvýšiť v 74. minúte Gašparík, jeho strela ale opečiatkovala len hornú tyč domácej brány. V nadstavenom čase sa domáci, ktorých diváci vytlieskali, ešte dočkali vyrovnania, keď akciu Ndoa premenil na 1:1 McGuinness. Hostia sa však napriek strate výhry mohli tešiť zo zaslúženého postupu do ďalšej fázy v pohárovej Európe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies