Slepá ulička: Likvidácia Glasgowu Rangers! HMRC odmietli Dobrovoľnú dohodu spoločnosti

NETKY.SK • 13 Jún 2012, 20:23 • 2 min
Slepá ulička: Likvidácia Glasgowu Rangers! HMRC odmietli Dobrovoľnú dohodu spoločnosti

Slepá ulička Likvidácia Glasgowu Rangers! HMRC odmietli Dobrovoľnú dohodu spoločnosti - Futbal GLASGOW - Rangers boli odsúdení na smrť po tom, ako HMRC (Daňový úrad v UK - pozn.

slovakia

left justify in out

imgGLASGOW - Rangers boli “odsúdení na smrť“ po tom, ako HMRC (Daňový úrad v UK - pozn. autora)potopilo nádeje majiteľa klubu, Charlesa Greena, na zachovanie klubu v jeho súčasnej podobe prostredníctvom Dobrovoľnej dohody spoločnosti.

Daňový úrad, ktorému dlhmi sužovaný klub z Ibrox Parku dlží vyše 21 miliónov libier, označil stretnutie veriteľov, ktoré je na programe vo štvrtok (zajtra), za formalitu, keď vyhlásil, že je proti návrhu klubu. Toto rozhodnutie teda znamená likvidáciu klubu Rangers Football Club plc, ktorý bol založený v roku 1899.

Green dúfal, že jeho ponuka 8.5 milióna libier bude stačiť nato, aby klub získal ďalší čas. Keďže však 38 percent súčasného dlhu (£ 55 miliónov) patrí HMRC a na schválenie jeho návrhu treba súhlas 75% veriteľov, tak dodržanie tejto podmienky zahatalo cestu jeho plánom.

Green, ktorý včera začal ostrý slovný útok na HMRC kvôli "zavádzaniu", na konci tohto týždňa dokončí ​​nákup aktív Rangers, teda Ibrox Stadium, Murray park a parkovisko Albion, za 5.5 milióna libier.
Bývalý generálny riaditeľ Sheffieldu United sa pokúsi presvedčiť SPL (Scottish Premier League), aby v budúcom mesiaci pustili nový klub Rangers do najvyššej súťaže aj budúcu sezónu.

Sformovanie nového klubu bude vyžadovať súhlas 8 z 12 klubových zástupcov, aby sa schválil vstup (hlasovanie sa pravdepodobne uskutoční na valnom zhromaždení 16. Júla), ale ak bude návrh zablokovaný, tak nový Rangers pravdepodobne požiadajú o vstup do Scottish Third Division (4.liga). V najvyššej lige by ich nahradil tím Dundee F.C., ktorí v sezóne 2011/12 skončili na 2.mieste v 2.lige.

Bez ohľadu na to, v ktorej lige bude nový Rangers hrať v budúcej sezóne, nebude môcť hrať v žiadnom európskom pohári nasledujúce 3 sezóny, a na pôsobenie v ktorejkoľvek lige bude klub takisto potrebovať schválenie SFA (Škótsky futbalový zväz).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies