Slepá spisovateľka písala knihu: V polovici zistila, že jej celú dobu nepísalo pero!

NETKY.SK • 4 Február 2016, 10:42 • 2 min
Slepá spisovateľka písala knihu: V polovici zistila, že jej celú dobu nepísalo pero!

LONDÝN - Trish Vickers (65) je spisovateľka, ktorá v dôsledku cukrovky stratila zrak. To ju však neodradilo od toho, aby pokračovala ďalej v písaní svojich diel.

slovakia

left justify in out

Trish Vickers sa moc neprikláňa k počitačom, preto vždy píše výhradne perom. Vždy keď napíše nejakú časť, príde jej syn Simon, aby jej skontroloval čo napísala. Jedného dňa prišiel na návšte po dlhšj dobe, keď mala Trish napísanú väčšiu časť rukopisu a zistil, že po celú dobu jej nepísalo pero.. Všetky stránky boli prázdne.

 

“Bola som nešťastná, nevedela som čo mám robiť. Za mojim písaním boli hodiny práce. Keď som už strácala nádej, napadlo ma, že by nám mohli pômôcť policajti s technikou na odtlačky prstov. Od polícii som dostala pozitívnu odpoveď. To zariadenie skutočne vedelo prečítať text ktorý som napísala", povedala nadšená spisovaľka médiám.

 

Špecialisti na odtlačky prstov pomocou technológie rozlúštili celý jej rukopis. Trvalo im to síce pol roka, no povedali, že ich to bavilo vďaka pútavému príbehu. “Pamätala som si obsah toho, čo som napísala, ale nikdy by som to znova nenapísala tým istým spôsobom," uviedla Trish. Kniha Granifferovo dedičstvo sa v súčasnosti dostáva na pulty anglických kníhkupectiev. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies